eur:
390.66
usd:
364.28
bux:
68201.93
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Füst száll fel egy légicsapást követően a Gázai övezet északi részében az izraeli Szderót településen 2023. november 18-án készített képen. A Hamász palesztin iszlamista szervezet fegyveresei október 7-én támadást indítottak Izrael ellen, az izraeli haderő pedig válaszul légi és szárazföldi hadműveleteket hajt végre a Gázai övezetben.
Nyitókép: MTI/EPA/Atef Szafadi

A Hamász magas rangú vezetőivel végeztek az izraeli erők

Az izraeli offenzíva során megölték a Gázai övezetet uraló Hamász iszlamista terrorszervezet négy parancsnokát, köztük a Gáza északi részéért felelős parancsnokot - jelentette be a Hamász fegyveres szárnya, az Izzedín el-Kasszám Brigádok.

A Telegramon közzétett tájékoztatásban nem tértek ki arra, Ahmed al-Gandúr - másnéven Abú Anász -, Ajmán Szijám, a rakéták kilövéséért felelős egységek vezetője és két társuk mikor vesztették életüket.

Az izraeli hadsereg Gandúrt és Szijámot is megemlítette a november 16-án kiadott közleményben, melyben egy, a Hamász vezetőit rejtő alagútrendszer elleni támadásról számoltak be, azt vetve az iszlamisták szemére, hogy eltitkolta a két parancsnok halálát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Új támogatója lett a francia EU-s pénzügyi puccstervnek

Új támogatója lett a francia EU-s pénzügyi puccstervnek

Az európai befektetéskezelési ágazat támogatja a francia javaslatot, amely az EU-tagállamok egy kis országcsoportokra érvényes tőkepiaci uniójának létrehozására irányul. Sandro Pierri, az Európai Alap- és Vagyonkezelési Szövetség (EFAMA) elnöke arra figyelmeztetett, hogy a reformmal kapcsolatos további késedelmek és EU-n belüli felesleges viták azt eredményezhetik, hogy még több vállalat és befektetés vándorol át az Egyesült Államokba.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×