eur:
387.2
usd:
356.93
bux:
66192.29
2024. február 22. csütörtök Gerzson
Nyitókép: Unsplash.com

Új alapokra helyeznék a brit energiaellátást egy új törvénycsomaggal

Új olaj- és földgázkitermelési engedélyek kiadása, a dohányzás fokozatos betiltása és a Gázai övezet lakosságának megsegítése szerepel a brit kormány kedden ismertetett új törvényalkotási és cselekvési tervezetének központi elemei között.

A programban kiemelt helyen szerepel, hogy a brit kormány az energiaellátási biztonság erősítése végett számos új olaj- és földgázkitermelési engedély kiadását tervezi annak érdekében, hogy Nagy-Britannia ne legyen rászorulva "ellenséges rezsimek" energiahordozóira.

Szeptemberben már engedélyezték a termelés megkezdését a skóciai Shetland-szigetektől északnyugatra fekvő Rosebank lelőhelyen, amely a legnagyobb, művelés alatt még nem álló brit tengeri olajmező.

Az Északi-tenger és az Atlanti-óceán földrajzi határvidékén fekvő Rosebank az eddigi feltáró vizsgálatokra alapozott becslések szerint 500 millió hordó nyersolajat rejthet.

Szerepel a kiemelt programpontok között

a dohánytermékek értékesítésének fokozatos betiltása is.

A tervezett jogszabály büntetendő cselekménnyé nyilvánítja dohánytermékek eladását azoknak, akik 2009. január 1-jén vagy később születtek, így a most 14 éves vagy ennél fiatalabb korosztályok tagjai soha nem kerülnek olyan életkorba, amikor törvényesen dohányárut vehetnek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.22. csütörtök, 18:00
Schiffer András
ügyvéd, volt országgyűlési képviselő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×