eur:
389.92
usd:
363.79
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Pixabay

Kiszabadították börtönéből Guinea volt katonai diktátorát

Charles Alphonse Wright igazságügyi miniszter a helyi rádióban azt mondta, meg fogják találni a szökevényeket, és megbüntetik a felelősöket.

Fegyveresek megrohamozták szombaton hajnalban a nyugat-afrikai Guinea fővárosának legnagyobb börtönét, és kiszabadították az ott raboskodó Moussa Dadis Camarát, a helyi junta egykori vezetőjét - közölte az igazságügyi miniszter, aki egyúttal azt is bejelentette, hogy lezárták az ország határait.

Az akció során heves tűzharc bontakozott ki a börtönnél. A fegyveresek Camarán kívül még két embert kiszabadítottak, akik szintén egy 2009-es tüntetés brutális vérbe fojtása kapcsán voltak őrizetben.

Charles Alphonse Wright igazságügyi miniszter a helyi rádióban azt mondta, meg fogják találni a szökevényeket, és megbüntetik a felelősöket.

Moussa Dadis Camara 2008-ban került hatalomra Guineában egy katonai államcsínyt követően. Az országot 2010-ig irányította a junta élén, majd 2021-ig külföldi száműzetésben élt. Tavaly szeptemberben vették őrizetbe és állították bíróság elé a 2009-ben a főváros, Conakry stadionjában elkövetett mészárlás miatt, amelynek során a katonák vérbe fojtottak egy polgári tüntetést, és 157 embert megöltek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×