eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Golyó ütötte lyukak a Gázai övezet közelében lévő Kfar Aza kibuc egyik házának ablakán 2023. október 10-én. A Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet Izrael elleni október 7-i támadásakor a milicisták lerohanták Kfar Azzát, és sok izraelit megöltek vagy foglyul ejtettek.
Nyitókép: MTI/AP/Ohad Zwigenberg

Magyar áldozatról számolnak be izraeli források

A Hetek úgy értesült, hogy a Hamász támadásának magyar állampolgárságú áldozata is van.

Először adott interjút a magyar-izraeli állampolgárságú Osnat Weiss, akinek a családjából többen is a Be'eri kibucban laktak, azon a településen, ahol az egyik legkegyetlenebb mészárlást rendezték a Hamász terroristái.

Egyik bátyját, Ilant a támadás óta nem látták, őt eltűntként tartják nyilván, míg a feleségét (Shiri) és 18 éves lányát (Noga) túszként vitték Gázába a Hamasz dzsihadistái. A szülők másik két, idősebb lányát viszont épségben sikerült kimenteni a kibucból, ők egy másik lakásban húzták meg magukat.

Osnat másik bátyját, Amirt (aki az állítása szerint szintén magyar állampolgár) a feleségével együtt megölték a terroristák az otthonukban.

A Hetek megkereste az ügyben a Külügyminisztériumot is, de még nem kaptak választ.

Korábban a magyar minisztérium azt közölte, hogy összesen négy magyar érintettségű túszról tudnak, de magyar áldozatról nem.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×