eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 16. vasárnap Jusztin
Golyó ütötte lyukak a Gázai övezet közelében lévő Kfar Aza kibuc egyik házának ablakán 2023. október 10-én. A Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet Izrael elleni október 7-i támadásakor a milicisták lerohanták Kfar Azzát, és sok izraelit megöltek vagy foglyul ejtettek.
Nyitókép: MTI/AP/Ohad Zwigenberg

Magyar áldozatról számolnak be izraeli források

A Hetek úgy értesült, hogy a Hamász támadásának magyar állampolgárságú áldozata is van.

Először adott interjút a magyar-izraeli állampolgárságú Osnat Weiss, akinek a családjából többen is a Be'eri kibucban laktak, azon a településen, ahol az egyik legkegyetlenebb mészárlást rendezték a Hamász terroristái.

Egyik bátyját, Ilant a támadás óta nem látták, őt eltűntként tartják nyilván, míg a feleségét (Shiri) és 18 éves lányát (Noga) túszként vitték Gázába a Hamasz dzsihadistái. A szülők másik két, idősebb lányát viszont épségben sikerült kimenteni a kibucból, ők egy másik lakásban húzták meg magukat.

Osnat másik bátyját, Amirt (aki az állítása szerint szintén magyar állampolgár) a feleségével együtt megölték a terroristák az otthonukban.

A Hetek megkereste az ügyben a Külügyminisztériumot is, de még nem kaptak választ.

Korábban a magyar minisztérium azt közölte, hogy összesen négy magyar érintettségű túszról tudnak, de magyar áldozatról nem.

Címlapról ajánljuk
Már félórányi vízipipázás is rendkívül káros lehet, a fogimplantátum körüli szövetet is tönkreteheti

Már félórányi vízipipázás is rendkívül káros lehet, a fogimplantátum körüli szövetet is tönkreteheti

A dohánytermékek közül a füstmentesek károsítják leginkább a fogimplantátumot – derül ki a Semmelweis Egyetem tanulmányából. Az intézmény Fogpótlástani Klinikájának docense az InfoRádióban elmondta: a dohánytermékek olyan káros anyagokat tartalmaznak, melyek a lágyszöveteknek és az alattuk lévő csontszövetnek is árthatnak, extrém esetben pedig a fogimplantátum elvesztéséhez is vezethet a dohányzás.

Marco Rossi vállalja a felelősséget a vereségért - "Hiába hívtam ki több játékost is az oldalvonalhoz"

Marco Rossi szövetségi kapitány magára vállalta a magyar labdarúgó-válogatott svájci csapattól elszenvedett 3-1-es vereségének felelősségét az Európa-bajnokság szombati napján.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×