eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Az orosz védelmi minisztérium videóról készült felvétele Szergej Sojgu orosz védelmi miniszterről az Ukrajna elleni háborúban harcoló orosz katonai egységek egyik parancsnoki állásán, a kelet-ukrajnai frontvonalon, Donyecktől délre 2023. március 4-én.
Nyitókép: Orosz védelmi minisztérium

"Globális háborút" emleget az orosz védelmi miniszter

Amiről Szergej Sojgu szerint a Nyugat tehet majd.

A Portfolio a Reutersre hivatkozva azt írja, az orosz védelmi miniszter Szergej Sojgu azzal vádolja a Nyugatot, hogy ki akarja terjeszteni az ukrajnai konfliktust az ázsiai, csendes-óceáni térségre.

A kijelentés egy pekingi védelmi fórumon hangzott el.

Az orosz tárcavezető szerint a NATO-országok a katonai jelenlét növelésével, sűrű hadgyakorlatokkal készülnek, ezzel is fegyverkezési versenyt szítva.

Szergej Sojgu úgy véli, az amerikai erők "Oroszország és Kína elleni elrettentésként kihasználják a Tokióval és Szöullal folytatott információcserét a rakétaindításokról".

Hozzátette, hogy Moszkva hajlandó az ukrajnai háború lezárásáról tárgyalni a Nyugattal, ehhez viszont változtatni kell a nyugati stratégián.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×