eur:
394.01
usd:
363.56
bux:
66169.03
2024. március 1. péntek Albin
Close up view of a solider holding an L85A2 british assault rifle on a military training exercise in a rural location.
Nyitókép: Alex Walker/Getty Images

Visszatértek az ukrán frontra a Wagner zsoldosai

Rögtön a legdurvább harcokba „dobhatták be” őket.

A Wagner csoport egykori zsoldosai az orosz védelmi minisztérium alá tartozó egységekben harcolnak Avgyijivka közelében – írja az amerikai Institute for the Study of War (ISW) háborús elemzőintézet szombati jelentése.

Egy orosz háborús tudósító október 25-én tett közzé interjút az „Arbat” különleges zászlóalj egyik parancsnokával, aki elmondta,

a zászlóalj egyik komplett egysége szinte teljes egészében a Wagner csoport zsoldosaiból áll.

A Portfolio szemléje alapján a parancsnok hozzátette, az Arbat jelenleg Avgyijivkánál teljesít szolgálatot, ami jelenleg az orosz háborús erőfeszítések fókuszában áll. Megjegyezte, az Arbat jelentős emberveszteségeket szenvedett a harcokban.

Az Arbat az orosz fegyveres erők része, vagyis az orosz védelmi minisztérium alá van rendelve.

Egy ukrán katonai megfigyelő október 25-én szintén azt állította, hogy a Wagner maradékai harcolnak Avgyijivka közelében. Más orosz és ukrán források szerint egykori Wagner-zsoldosokat vetettek be Bahmutnál – olvasható.

Közben a Roszgvargyija (belföldi haderő) alá tartozó Ahmat csecsen speciális erők parancsnoka, Aptij Alaudinov megerősítette, hogy a Roszgvargyija korábbi Wagner-zsoldosokat toboroz az Ahmatba. Alaudinov szerint jelentős számú Wagner-harcos csatlakozott az Ahmat-erők egyes egységeibe, és az ukrajnai front számos pontján bevetik őket.

Az ISW szerint mindez azt mutatja, hogy az egykori zsoldosokat szétosztották a reguláris erők és a Roszgvargyija között, a front különböző szakaszain, így

valószínűtlen, hogy a Wagner egyszer még hatékony katonai szervezetként újjáéledhetne.
Címlapról ajánljuk
Életbe lépett az EU legszigorúbb idegenrendészeti szabályrendszere

Életbe lépett az EU legszigorúbb idegenrendészeti szabályrendszere

Március elsejétől kell alkalmazni Magyarországon az új idegenrendészeti szabályrendszert, amely január elején lépett hatályba. A törvény célja az, hogy migránsok még vendégmunkásként se érkezhessenek hazánkba, akik pedig itt vannak, azok ne vehessék el a magyarok munkáját.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×