eur:
389.4
usd:
362.74
bux:
68118.53
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: Pixabay

Új döntést hoztak a németek a határellenőrzésről

A német kormány legalább további húsz nappal meghosszabbítja a határellenőrzést Németországban a cseh, lengyel és svájci határszakaszon - jelentette be szerdán Nancy Faeser német belügyminiszter.

Az intézkedésről egyeztetett a szomszédos országokkal, és nem zárta ki, hogy a jövőben további hosszabbítások is lesznek.

Faeser október 16-án értesítette az Európai Bizottságot arról, hogy tíz napra visszaállítják a határellenőrzést a Lengyelországgal, Csehországgal és Svájccal közös határon. A német kormány az ellenőrzés kiterjesztésével az illegális bevándorlás és az embercsempészet visszaszorítására törekszik, a bevezetett határellenőrzést a szomszédos országok is támogatták.

Ezt követően megfontolás tárgya lesz, hogy meghosszabbítjuk-e az ellenőrzést újabb három hónappal. Ez majd az aktuális helyzet alapján fog eldőlni - mondta szerdai sajtótájékoztatóján Faeser.

Nem a határszakaszok teljes hosszán, hanem csak bizonyos pontokon végzik az ellenőrzéseket. A cseh határnál a német rendőrség felügyeli a Prága és Drezda közötti autópályaszakaszt.

Németország az Ausztriából Bajorország tartományba érkezőket már 2015 óta ellenőrzi a határon.

Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
MBH Bank: A rendszeres megtakarítók átlagosan havi 80 ezer forintot tesznek félre

MBH Bank: A rendszeres megtakarítók átlagosan havi 80 ezer forintot tesznek félre

A megtakarítással rendelkező magyar lakosság 48%-a alkalmanként tesz félre, a rendszeresen megtakarítók pedig általában havonta és körülbelül 80 ezer forinttal tudják növelni megtakarításukat – derült ki az MBH Csoport reprezentatív kutatásából, amely a magyar lakosság befektetési, megtakarítási szokásait vizsgálta. A befektetett tőke biztonsága továbbra is vezető szempont a válaszadók között, noha az utóbbi évek inflációs környezetében ezzel együtt felértékelődött a hozam fontossága is. A befektetések kezelésében a személyes és az online ügyintézés egyaránt népszerű, tanácsok esetében pedig elsősorban a banki szakértőkre hallgatnak a megtakarítók. A megtakarítással rendelkezők aktívan érdeklődnek a pénzügyek iránt, havonta akár többször is tájékozódnak, informálódnak a befektetési lehetőségekről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×