eur:
386.98
usd:
356.4
bux:
66145
2024. február 22. csütörtök Gerzson
Orosz légitámadásban megsérült lakóház romjai között keresnek áldozatokat mentők a kelet-ukrajnai Harkivban 2023. október 6-án. Ukrán források szerint két ember életét vesztette, huszonnyolc megsebesült.
Nyitókép: A kelet-ukrajnai Harkiv 2023. október 6-án. MTI/EPA/Pavlo Pahomenko

Hét ukrán támadás visszaverését jelentette be az orosz védelmi tárca

Az orosz védelmi tárca vasárnapi hadijelentésébe hét ukrán támadás három frontszakaszon történt visszaveréséről és öt diverzánscsoport megsemmisítéséről számolt be.

A tárca szerint a frontvonal mentén az elmúlt nap folyamán "több mint 655" ukrán katona esett el. Az összefoglaló a megsemmisített ukrán katonai célpontok és haditechnikai eszközök között sorolt fel egyebek között két drónirányító központot, két lőszerraktárt, a Tocska-U taktikai és az Sz-300-as légvédelmi rakétarendszer egy-egy indítóállását, nyolc páncélozott harcjárművet, három Tocska-U és két csapásmérővé átalakított Sz-200-as légvédelmi rakétát, valamint 25 drónt.

Az orosz ellenőrzés alá került ukrajnai területek és az Ukrajnával határos orosz régiók több településéről jelentettek vasárnap a helyi hatóságok ukrán tüzérségi és dróntámadást.

A RIA Novosztyi hírügynökség orosz rendvédelmi tisztségviselőkre hivatkozva közölte, hogy a Jobboldali Szektor ukrán szervezet fegyveresei a Herszon megyei Sznihurivka településen megöltek 22 civilt oroszbarát nézeteik miatt. Az atrocitás a tájékoztatás szerint szeptember 13-án történt.

Halálos áldozatai is vannak a Zaporizzsjához közeli orosz támadásnak

Az Ukrajnát támadó orosz erők tüzérségi tűz alá vették a délkelet-ukrajnai Zaporizzsja város melletti Bilenyke falut, aminek következtében két helyi lakos életét vesztette, két másik pedig megsebesült - közölte a megyei kormányzói hivatal vasárnap a Telegramon.

A helyi ukrán hatóságok szerint az oroszok kazettás lövedékeket lőttek ki a településre szombaton.

A Zaporizzsja megyei kormányzói hivatal közölte azt is, hogy az elmúlt napban az orosz erők 133 csapást mértek a régió 21 településére.

A Donyeck megyei ügyészség a Facebookon arról adott hírt, hogy az orosz erők valószínűsíthetően Iszkander típusú rakétát lőttek ki vasárnap reggel a régióban lévő Kosztyantinyivka településen egy lakóépületre, a támadásban négy civil sebesült meg, köztük egy kilenc éves fiú.

Olekszandr Prokugyin, a déli Herszon megye kormányzója a Telegramon arról tájékoztatott, hogy vasárnapra virradó éjjel az orosz erők több tüzérségi támadást is végrehajtottak a régió lakott területei ellen, aminek következtében 11 helyi lakos sebesült meg, köztük egy kilenc hónapos kislány és a Vöröskereszt egy 33 éves orvosa.

Az ukrán vezérkar vasárnap reggeli helyzetjelentésében arról számolt be, hogy az elmúlt nap során 68 összecsapás volt az ukrán és az orosz csapatok között. A jelentés szerint az orosz hadsereg ukrajnai embervesztesége hozzávetőleg 282 280-ra nőtt, az ukrán erők az elmúlt napon megsemmisítettek egyebek mellett 21 orosz harckocsit, továbbá 17 tüzérségi és egy légvédelmi rendszert.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.22. csütörtök, 18:00
Schiffer András
ügyvéd, volt országgyűlési képviselő
Dőlnek a történelmi csúcsok a tőzsdéken, tépik a DAX indexet

Dőlnek a történelmi csúcsok a tőzsdéken, tépik a DAX indexet

Jó hangulatban indul a kereskedés az európai tőzsdéken, a DAX újra csúcsra ment, miután a vártnál szebb számokat jelentett zárás után az Nvidia, ami lendületet adott a chipgyártók részvényeinek, és az autógyártók is szárnyalnak ma reggel. A japán piac új történelmi csúcsra emelkedett, a Nikkei 1989-es rekordja dőlt meg. Makroadatokból sem lesz ma hiány, európai és amerikai beszerzési menedzser index adatok, és inflációs statisztika érkezik a nap folyamán, a magyar piacon pedig a Magyar Telekomra lesz érdemes figyelni, amely zárás után teszi közzé negyedik negyedéves számait.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×