eur:
389.32
usd:
362.73
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Police light on a car of the german police
Nyitókép: fhm/Getty Images

Halálos áldozata is van a szlovákiai választásoknak

A vágbesztercei (Považská Bystrica) szavazóhelyiségben egy 78 éves férfi összeesett. Megpróbálták újraéleszteni, sikertelenül.

Az idős ember halálhírét megerősítette a TASR szlovák hírügynökségnek az Egészségügyi Mentőszolgálat Operatív Központjának szóvivője.,

Viliam Sládeket idézve a pozsonyi Új szó azt írja: „15.45-kor érkezett a segélykérő hívás, mert egy idősebb férfi összeesett a szavazóhelyiségben. A mentősök mindent megtettek, de a 78 éves férfi életét nem sikerült megmenteni, a sikertelen újraélesztési kísérletet követően csak a halál beálltát tudta megállapítani a mentőorvos” .

Adriana Oravíková, a járási szavazóbizottság jegyzője elmondta, a történtek miatt 45 perce kellett felfüggeszteni a szavazást,

ezért a szavazókör egészen 22.45-ig lesz nyitva.

A portál arról is beszámolt, hogy Igor Matovič, az OĽaNO és barátok (OĽaNO a priatelia) elnöke kampánycsendsértést követhetett el, miután szombaton több olyan Facebook-bejegyzést tett közzé, amelyben saját programját hirdeti. Egy másikban riválisait és Jaroslav Haščákot, a Penta befektetési csoport volt társtulajdonosát támadja.

A parameter.sk pedig arról írt: az alkoholszondás ellenőrzés igazolta, hogy Zuberecen a helyi választási bizottság elnöke és egy tagja is alkoholt fogyasztott – tájékoztatott Zuzana Hrabovská, az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs osztályának munkatársa.

„Lakossági bejelentést kapott a rendőrség, hogy a Tvrdošín járásban levő településen a választási bizottság több tagja ittas. A rendőrségi alkoholszondás ellenőrzés két személynél igazolta az alkoholfogyasztást” – erősítette meg Hrabovská. Az üggyel a Námestovo járási választási bizottság foglalkozik.

Ugyancsak ezen az internetes oldalon közölték, hogy

Lódarazsak akadályozták meg a szavazást

a homonnai járásbeli Gruzovce községben. A veszélyes rovarok miatt a polgármesternek a tűzoltókat kellett riasztania, akik végül eltávolították a darázsfészket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×