eur:
380.81
usd:
353.8
bux:
58669.83
2023. december 9. szombat Natália
Police light on a car of the german police
Nyitókép: fhm/Getty Images

Halálos áldozata is van a szlovákiai választásoknak

A vágbesztercei (Považská Bystrica) szavazóhelyiségben egy 78 éves férfi összeesett. Megpróbálták újraéleszteni, sikertelenül.

Az idős ember halálhírét megerősítette a TASR szlovák hírügynökségnek az Egészségügyi Mentőszolgálat Operatív Központjának szóvivője.,

Viliam Sládeket idézve a pozsonyi Új szó azt írja: „15.45-kor érkezett a segélykérő hívás, mert egy idősebb férfi összeesett a szavazóhelyiségben. A mentősök mindent megtettek, de a 78 éves férfi életét nem sikerült megmenteni, a sikertelen újraélesztési kísérletet követően csak a halál beálltát tudta megállapítani a mentőorvos” .

Adriana Oravíková, a járási szavazóbizottság jegyzője elmondta, a történtek miatt 45 perce kellett felfüggeszteni a szavazást,

ezért a szavazókör egészen 22.45-ig lesz nyitva.

A portál arról is beszámolt, hogy Igor Matovič, az OĽaNO és barátok (OĽaNO a priatelia) elnöke kampánycsendsértést követhetett el, miután szombaton több olyan Facebook-bejegyzést tett közzé, amelyben saját programját hirdeti. Egy másikban riválisait és Jaroslav Haščákot, a Penta befektetési csoport volt társtulajdonosát támadja.

A parameter.sk pedig arról írt: az alkoholszondás ellenőrzés igazolta, hogy Zuberecen a helyi választási bizottság elnöke és egy tagja is alkoholt fogyasztott – tájékoztatott Zuzana Hrabovská, az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs osztályának munkatársa.

„Lakossági bejelentést kapott a rendőrség, hogy a Tvrdošín járásban levő településen a választási bizottság több tagja ittas. A rendőrségi alkoholszondás ellenőrzés két személynél igazolta az alkoholfogyasztást” – erősítette meg Hrabovská. Az üggyel a Námestovo járási választási bizottság foglalkozik.

Ugyancsak ezen az internetes oldalon közölték, hogy

Lódarazsak akadályozták meg a szavazást

a homonnai járásbeli Gruzovce községben. A veszélyes rovarok miatt a polgármesternek a tűzoltókat kellett riasztania, akik végül eltávolították a darázsfészket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.11. hétfő, 18:00
Bendarzsevszkij Anton
az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány szakmai igazgatója, a posztszovjet térség szakértője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. december 8. 16:50
×
×
×
×