eur:
395.68
usd:
366.59
bux:
65688.77
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Waze

Már a traffipax-előrejelző alkalmazásokra is rászállnak

Németországban már arra sem hivatkozhat a sofőr, hogy az utasa figyelmeztette a sebességmérésre.

Németországban tilos olyan alkalmazást, vagy készüléket használni, mely képes a sebességmérő eszközök előrejelzésére. A német rendőrök ezt komoly veszik, és a rajtakapott autósokat 75 eurós (29 ezer forint) pénzbírsággal, illetve egy büntetőponttal sújtják – írja a hvg.hu.

Tavaly januárban egy 64 éves sofőrt gyorshajtáson kaptak Heidelbergben, és az intézkedő rendőrök észrevették, hogy az elöl helyet foglaló női utas egy traffipax-előrejelzésre alkalmas applikációt használ az okostelefonján.

A férfi nem kívánta kifizetni a 100 eurós (38 ezer forint) bírságot, helyette bírósághoz fordult, a karlsruhei testület azonban nemrégiben elutasította a fellebezést, és jogszerűnek nyilvánította a büntetést. A bíróság szerint sebességmérők előrejelzésére alkalmas applikációt sem a sofőr, sem utasa nem használhat.

A rádióadásokban ellenben beolvashatják a friss traffipax jelentéseket, illetve az autósok kézjelzéssel tudathatják egymással a sebességméréseket, már amennyiben ezzel nem veszélyeztetik a közlekedés biztonságát. A fényszóróval történő villogás viszont törvényellenes.

Magyarországon nem tilos a Waze-hez hasonló traffipax előrejelzésre is képes appok használata, mint ahogy a villogást sem büntetik, ha azzal nem vakítjuk el a többi sofőrt.

Címlapról ajánljuk

Újabb drámai részletek a németországi buszbaleset ügyében

Egyelőre nem sikerült kideríteni, hogy mi okozhatta a Lipcse közelében történt buszbalesetet. Az egyik utas szerint a szolgálatban lévő két sofőr baleset idején éles vitát folytatott egymással, ami elterelhette a kormánynál ülő vezető figyelmét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Jó sztorik a magyar tőzsdén

Jó sztorik a magyar tőzsdén

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában óvatos emelkedéssel indult a nap,  Amerikában pedig mínuszos nyitásra van kilátás. A magyar piacon jó ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: jelentős pluszban áll a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedik a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Ami a gazdasági eseményeket illeti, ma az USA-ban a lakáspiaci adatok mellett az 5 éves inflációs várakozásokat is közzéteszik. Legutóbb növekedtek a várakozások, ami semmiképp nem jó hír a Fed számára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×