eur:
389.32
usd:
363.02
bux:
67982.46
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Vilmos walesi herceg, brit trónörökös (b2) és a felesége, Katalin hercegnő (b), valamint Harry herceg és a felesége, Meghan sussexi hercegnő a windsori kastély előtt összegyűlt emberekhez megy 2022. szeptember 10-én. Vilmos és Harry nagyanyja, II. Erzsébet brit királynő két nappal korábban, 96 éves korában, uralkodásának 71. évében elhunyt.
Nyitókép: MTI/AP/Martin Meissner

Vilmos és Harry fagyos viszonya szemernyit sem enyhült

A trónörökös és öccse, valamint feleségeik sem közelítették meg egymást II. Erzsébet királynő temetésének nyilvános eseményein.

Még csak egymás szemébe sem nézett a trónörökös Vilmos és Harry herceg tegnap, amikor a királynő koporsóját követő gyászmenetben haladtak – sőt, akkor sem mutattak semmilyen jelét az összetartozásnak, amikor Katalin és Meghan hercegné társaságában később a Westminster apátságban vettek részt a temetési szertartáson.

Harry herceg öltönyt és katonaként szerzett kitüntetéseit viselte a napon: a The Guardian cikke szerint ez a sztenderd viselet hasonló alkalmakra a királyi család nem dolgozó tagjai számára. A testvérpár III. Károly, Anna hercegnő, Eduárd és András hercegek mögött egymás mellett haladt – most nem választotta el őket távolság úgy, mint Fülöp herceg temetésén tavaly áprilisban.

Elkerülték egymást

Ennek ellenére Harry szigorúan előre nézett: azok, akik abban reménykedtek, hogy a 38 éves herceg, aki már Kaliforniában éli mindennapjait, békét köt testvérével, hiába tették ezt.

Mindkét férfi és feleségük is biztonságos távolságban kerülte el a másikat.

Amikor a koporsót az apátságba vitték, Harry és András – aki szintén visszalépett a közfeladatoktól a pedofil Jeffrey Epsteinnel való barátsága okozta botrány közepette – a földre szegezték tekintetüket, míg a királyi család többi tagja szalutálva fogadta II. Erzsébetet.

Visszafogottabban viselkedtek

A szertartáson Harry és Meghan Károly és Kamilla mögött ültek, időnként egymásra néztek és egymás kezét is fogták, de talán azért, mert korábbi viselkedésüket széles körben kritizálták, sokkal kevesebb volt köztük a fizikai kontaktus, mint a megelőző napok nyilvános eseményein. Meghan egy olyan gyöngyfülbevalót viselt, amelyet a királynőtől kapott 2018-ban első közös útjuk alkalmából. Kesztyűs kezével letörölt egy könnyet arcáról, amikor a koporsót kivitték az apátságból.

Fekete fátylat nem viselt,

de ezzel nem volt egyedül.

A Szent György kápolna bejáratánál Windsorban Vilmos és Katalin gyermekeikkel megvárták, hogy Harryék helyet foglaljanak, de ismét nem néztek egymásra vagy tettek gesztust egymás felé. Sarolta hercegnő Katalin és Harry közt foglalt helyet.

Harryék dokumentumfilmen dolgoznak

Úgy tűnt, minden erőfeszítést megtettek, hogy ne vonják el a figyelmet a temetésről. A testvérek közötti közeledés azonban távolinak tűnt.

A kapcsolatok helyreállításának feladatát kétségtelenül nem könnyítette meg, hogy a temetés előestéjén visszavonták Harry és Meghan meghívását egy fogadásra, amelyen a világ vezetői vettek részt. Harry és Meghan eközben dokumentumfilmen dolgozik, amely szerelmüket mutatja be – talán ennek is lehet köze a dologhoz.

Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: más várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: más várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság kommunikációs igazgatósága.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kritikus szintet szakított le a forint

Kritikus szintet szakított le a forint

Ugyan a magyar piac is zárva tartott május 1-jén, de a forint érdemben erősödni tudott a vezető devizákkal szemben, az euróval szemben pedig már a kulcsfontosságúnak számító 390-es szintet is leszakította a jegyzés. Ezt követően pedig csütörtökön is folytatódik a hazai fizetőeszköz erősödése. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×