eur:
389.47
usd:
361.76
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Sorban állnak az emberek a Temze partján, hogy leróják kegyeletüket a londoni Westminster-csarnokban felravatalozott II. Erzsébet királynő előtt 2022. szeptember 14-én. A szeptember 8-án, 96 éves korában, uralkodásának 71. évében elhunyt királynőt négy napra, a szeptember 19-i temetésig ravatalozták fel a történelmi csarnokban.
Nyitókép: Bernat Armangue

Több mint negyedmillióan mentek el a királynő ravatalához

Michelle Donelan kulturális miniszter tájékoztatása szerint a több mint 250 ezer fős adat még becslés jellegű, dolgoznak a pontos számon.

Szerda késő délutántól hétfő hajnalig látogathatták az emberek Londonban II. Erzsébet királynő felravatalozott koporsóját. A legutolsó részvétnyilvánító, aki a sorba beállhatott, azt mondta hétfőn, hogy kétszer is kiállta a több kilométeres, több órás várakozást jelentő sort - írja a Sky News.

A koporsó mellett őrt álltak a királynő gyermekei, illetve később a királynő unokái is. A részvétüket nyilvánítók közt volt David Beckham, az angol válogatott egykori csapatkapitánya is, akinek felajánlották a lehetőséget, hogy a sor elejére kerülhessen, de nem élt ezzel a Sportbible szerint. Úgy fogalmazott: a nagypapája nem tett volna ilyet, ezért ő sem teszi meg.

A temetési menetet is sokan követték figyelemmel a hétfői nap során Londonban és azon kívül is.

A Hyde Parkban hozzávetőlegesen 80 ezer ember volt, további 75 ezer kijelölt nézőtereken, illetve 60 ezren a Hyde Park déli részén húzódó South Carriage Drive-on.

A teljes helyszíni nézőszám ennél jóval jelentősebb lesz, ugyanis a rendőrség szerint gyakorlatilag egész Windsorig sorfalat álltak az emberek az út mentén. Windsorban 100 ezren várták a királynő koporsóját.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×