eur:
394.6
usd:
363.77
bux:
65564.57
2024. március 19. kedd Bánk, József
CROW VALLEY, PHILIPPINES - APRIL 14:  A US-made HIMARS (High Mobility Advanced Rocket System) on static display during live fire exercises on April 14, 2016 in Crow Valley, Tarlac province, Philippines. US and Philippine troops are set to wrap up the 11-day Balikatan (shoulder-to-shoulder) annual joint military exercises which began last week as US Defence Secretary Ashton Carter said this week more Philippine military bases would be opened to US troops and equipment on a rotational basis. The Philippines is locked in a dispute with China over islets in the South China Sea which Beijing regards as its territory.  (Photo by Dondi Tawatao/Getty Images)
Nyitókép: Dondi Tawatao/Getty Images

Orosz állítás: kilőttünk egy amerikai rakétarendszert, sőt

A moszkvai védelmi tárca szerint Piszki már teljesen az oroszoké.

Az orosz hadsereg megsemmisített egy amerikai gyártmányú HIMARS-rakétarendszert és egy hozzátartozó lőszerraktárt az ukrajnai Kramatorszk közelében - közölte a moszkvai védelmi minisztérium szombaton.

A tárca hozzátette: az orosz csapatok teljesen ellenőrzésük alá vonták a kelet-ukrajnai Donyeck határában fekvő Piszkit. Az orosz és a Moszkva-barát erők több mint egy héttel korábban már beszámoltak a falu elfoglalásáról.

Ezzel szemben az ukrán hadsereg vezérkara szombaton azt állította: a falu környékén heves harcok folynak. Hozzátette: az oroszok megpróbálnak áttörni az ukrán védelmi vonalakon Olekszandropol, Krasznohorivka, Avdiivka, Marinka és Piszki irányába.

Luhanszk megye megszerzését követően Oroszország arra törekszik, hogy a szomszédos Donyeck megyét is elfoglalja. A két terület alkotja a Donyec-medencét, amely az ukrán szén- és acélipar központja.

Donyeck városa 2014 óta a Moszkva-barát szakadárok kezén van, de a hasonló nevű megye jelentős részben az ukrán csapatok ellenőrzése alatt áll.

Eközben Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter az Egyesült Államok és a nyugati országok segítségét kérte szombaton. A tárcavezető a Facebookon jelezte: Ukrajnának katonai jogi szakértőkre van szüksége a háborús bűncselekmények felderítéséhez és az orosz háborús bűnösök felelősségre vonásához.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Kereskedés külföldi részvényekkel- díjmentes, interaktív online előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel- díjmentes, interaktív online előadás

Ahhoz, hogy belevágj a külföldi részvényekkel való kereskedésbe, először is érdemes tisztázni, hogy miért szeretnél ezen a területen tevékenykedni. Lehet, hogy egy adott iparág vagy cég nemzetközi növekedési lehetőségei érdekelnek, vagy egyszerűen csak diverzifikálni szeretnéd befektetéseidet a hazai piacokon túl. Bármelyik is legyen az indító motivációd, fontos lépések várnak rád az induláshoz, melyeket mind megvitatunk soron következő online előadásunkon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×