eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Lakóépület lángjait fékezik meg tűzoltók egy orosz rakéta becsapódása után a fekete-tengeri kikötővárosban, Odesszában 2022. július 1-jén.
Nyitókép: MTI/AP/Ukr

Rakétacsapás érte Odesszát, legalább 17-en meghaltak

A jelentések szerint több gyerek is van a halottak és a sebesültek között.

Nem sokkal hajnali egy óra előtt három robbanás és légiriadó hallatszott Odesszában. A kikötőváros lakosságának riasztást adtak ki, felszólítva őket, hogy sürgősen keressenek menedéket. A város katonai szóvivője, Szergej Bratcsuk a Telegramon kicsivel később közölte, hogy két "ellenséges rakéta" csapódott be, "stratégiai csapásmérő repülőkről" indították őket. Az egyik lövedék egy kilencemeletes lakóépületet talált el, a másik egy üdülőközpontot Bilhorod-Dnyisztrovszkij térségében - írta a The Guardian.

Az ukrán állami katasztrófavédelmi szolgálat péntek reggeli közlése szerint a két helyszínen 17 halottat és több mint 30 sebesültet találtak, köztük több gyermek is van, ám az adatok egyelőre nem pontosak és azt sem tudni, hogy a szabadidőközpont Odesszában vagy annak környékén van-e - emlékeztet a hvg.hu.

Odessza, 2022. július 1.
Föld alatti óvóhelyre vonulnak emberek egy légiriadó alatt a fekete-tengeri kikötővárosban, Odesszában 2022. június 29-én.
MTI/EPA
Föld alatti óvóhelyre vonulnak emberek egy légiriadó alatt a fekete-tengeri kikötővárosban, Odesszában 2022. június 29-én. MTI/EPA

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×