eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Új koronavírussal fertőzött betegeket ápolnak az észak-izraeli Zefat Ziv Kórházában 2021. február 2-án. A csaknem kilencmilliós lakosú Izrelben eddig több mint hárommillió embert beoltottak, kétmillióan már a második adag oltást is megkapták.
Nyitókép: MTI/EPA/Atef Szafadi

Újabb magas átoltottságú országban döntötte meg az omikron az új esetek rekordját

Sivatagi járványvihar: közel 12 ezer eset a friss csúcs a magyarországnyi államban.

A koronavírus-járvány megjelenése óta a legtöbb, csaknem 12 ezer új fertőzöttet azonosítottak Izraelben az omikron vírusváltozat által dominált ötödik járványhullámban – jelentette a Walla hírportál. A kormányfő arról számolt be, hogy helyi kutatás szerint a negyedik oltás után közel ötszörösére ugrik az ellenanyagszint.

A legfrissebb közlések szerint 11 978 új fertőzöttet azonosítottak a több mint 200 ezer, kedden elvégzett teszttel, amelyek 6,65 százaléka volt pozitív. Egy nap alatt még sohasem találtak ilyen sok vírushordozót Izraelben a járvány tavalyelőtti megjelenése óta.

Az R fertőzési együttható is folyamatosan emelkedik, jelenleg 1,94, vagyis 100 fertőzött 194-nek adja át a vírust, ami a járvány viharos terjedését jelzi.

Mint az Infostart korábban megírta, Naftali Bennett miniszterelnök kedden személyesen tájékoztatott arról, hogy az első, Izraelben végzett kutatás szerint a negyedik oltás felvétele után egy héttel közel ötszörösére ugrik az ellenanyagszint a vérben.

Ezen a héten megkezdték a veszélyeztetett csoportok és a 60 évnél idősebbek újraoltását, az immár negyedik adag beadását a vírussal szembeni védettség növelésére.

A kórházakban ápolt Covid-betegek száma tovább emelkedett 285-re, közülük 125-en vannak súlyos állapotban, és 38-an szorulnak lélegeztetőgép segítségére.

Kedden már 91 "piros", vagyis jelentősen fertőzött települést, 55 közepesen fertőzött, vagyis "narancssárga" és 53 "sárga" települést tartottak nyilván, ahol kismértékben volt jelen a koronavírus, míg 76 hely számított "zöldnek", vagyis alig vagy egyáltalán nem fertőzöttnek.

2020. december vége óta 6 595 473, tizenkét évnél idősebb embert oltottak már be legalább egyszer a Pfizer/BioNTech vakcinájával, ami az ország lakosságának 70,92 százaléka. Eddig 4 284 424-en vették fel a harmadik adag vakcinát, ami a lakosság 46,07 százalékát jelenti.

A járvány megjelenése óta a 9,4 millió lakosú országban 1 423 289 fertőzöttet regisztráltak a hatóságok az egészségügyi minisztérium adatai szerint. Jelenleg Izraelben 57 858 aktív fertőzöttet tartanak nyilván. A SARS-CoV-2 vírus okozta betegségben tavaly február óta 8247-en, az utóbbi hét napban négyen haltak meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×