eur:
393.84
usd:
367.78
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Védőmaszkot viselő gyalogosok tükröződnek egy üzlet kirakatán a japán főváros Ginza negyedében 2021. július  29-én. A japán kormány a koronavírus-járvány rohamos terjedése miatt tíz nappal, augusztus 31-ig meghosszabbítja a rendkívüli járványügyi állapotot a nyári olimpiának otthont adó Tokióban, és három, vele szomszédos prefektúrában, Csibában, Kanagavában, Szaitamában, valamint a nyugati Oszakában is. Japánban újabb csúcsot döntött a napi fertőzések száma, az elmúlt 24 órában 10 699 új esetet regisztráltak. A számuk első ízben lépte át a tízezres határt.
Nyitókép: MTI/EPA/Franck Robichon

Koronavírus - Rendkívüli állapotot hirdetett a tokiói kormány

Augusztus 31-ig fenntartják a rendelkezést.

A japán kormány tíz nappal, augusztus 31-ig meghosszabbítja a rendkívüli járványügyi állapotot a nyári olimpiának helyet adó Tokióban, illetve három, vele szomszédos prefektúrában - Csiba, Kanagava, Szaitama -, továbbá a nyugati Oszakában is rendkívüli állapotot rendel el a koronavírus-járvány rohamos terjedése miatt.

Okinaván szintén meghosszabbítják tíz nappal a rendkívüli állapotot - közölte Nisimura Jaszutosi, a kormány járványügyi intézkedéseit irányító gazdasági miniszter a járványügyi szakértői bizottság pénteki ülésén.

Tokióban július 12-én vezették be a rendkívüli állapotot, és negyven napig, augusztus 22-ig lett volna érvényben az intézkedés, amely tiltja például a szeszes italok forgalmazását, és korlátozza a résztvevők számát a tömegrendezvényeken.

A rendkívüli állapotnál valamivel enyhébb korlátozásokkal járó, fokozott járványügyi intézkedések rendjét további öt prefektúrában rendeli el a kormány.

Az intézkedések bevezetését a nap folyamán hagyja jóvá, illetve hirdeti ki Szuga Joszihide kormányfő.

Csütörtökön újabb csúcsot döntött Japánban a napi fertőzések száma, az elmúlt 24 órában 10 699 új esetet regisztráltak. A számuk első ízben lépte át a tízezres határt. Az előző maximumot két nappal ezelőtt mérték.

Tokióban viszont sorban a harmadik napon csúcsot dönt a fertőzöttek száma: kedden 2848, szerdán 3177, csütörtökön pedig 3865 új esetet regisztráltak.

A japán kormány az Indiából származó, nagyobb fertőzőképességű delta vírustörzs terjedésével magyarázza a jarvány súlyosbodását, és nem hozza összefüggésbe ezt a nézők nélkül javában zajló tokiói nyári olimpiai játékokkal, ahol a sportolóknak és más résztvevőknek szigorúan be kell tartaniuk a járványügyi szabályokat.

Japánban a lakosság kevesebb mint harminc százalékát oltották be eddig, ilyen tekintetben a szigetország elmarad a többi fejlett országtól.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×