eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
 Indonézia, 2021. április 21. Az indonéz haditengerészet által 2021. április 21-én közreadott, dátummegjelölés nélküli kép a haditengerészet KRI Nanggala-402 német gyártmányú tengeralattjárójáról. Hadi Tjahjanto indonéz vezérkari főnök 2021. április 21-én bejelentette, hogy eltűnt az indonéz hadsereg egyik tengeralattjárója, fedélzetén 53 fővel. A haditengerészet jelenleg is keresi a tengeralattjárót; Indonézia a kutatáshoz Ausztrália és Szingapúr segítségét is kérte. A német gyártmányú tengeralattjáró éppen torpedógyakorlatot folytatott Bali szigetétől északra.
Nyitókép: -

Bizonytalan a sorsa az elsüllyedt indonéz tengeralattjárónak

Leállították az indonéz hadsereg áprilisban elsüllyedt tengeralattjárójának felszínre hozását célzó műveletet - jelentették be szerdán.

Az indonéz haditengerészet tájékoztatása szerint az utóbbi hetekben számos fontos elemet és tárgyat is sikerült felszínre hozni a Bali-tenger fenekén, mintegy 838 méter mélységben lévő, legalább három darabra tört roncsból.

Mintegy húsz próbálkozás ellenére a hajótest legnagyobb darabját nem tudták lokalizálni, így egyebek mellett az is a mélyben marad.

A haditengerészet közölte: nem tervezik folytatni a "nehéz és kockázatos" műveletet, miután egy hónap után a kínai mentőhajók is kiszálltak a mentésből.

A 44 éves KRI Nanggala 402 tengeralattjáró április 21-én tűnt el Bali szigetétől északra, és kétségbeesett kutatás indult amerikai, ausztrál, szingapúri, malajziai és indiai segítséggel. Néhány nappal később megtalálták a tengeralattjárót. Az 53 fős legénység minden tagja életét vesztette.

A német gyártmányú tengeralattjáró 1981 óta tartozott a délkelet-ázsiai ország flottájához. 2010 és 2012 között teljes körű felújítást végeztek rajta Dél-Koreában.

Noha Indonézia igyekszik fejleszteni a hadseregét, az elöregedett járművek és eszközök az elmúlt években több esetben halálos balesethez vezettek.

Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×