eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: avherald.com

A levegőben ütközött két repülőgép – fotók

A csodával határos módon mindkét gép földet ért, az egyik ejtőernyővel, és nem halt meg senki az amerikai balesetben.

Két repülőgép ütközött össze a coloradói Cherry Creek State Park felett. A baleset 6400 láb, azaz csaknem 2000 méter magasságban történt. A kisebbik, Cirrus típusú gép, amelynek fedélzetén ketten tartózkodtak, vészhelyzeti ernyővel van felszerelve, ezt a pilóta aktiválni is tudta, így szerencsésen földet is értek a parkban – írja a planeandpilotmag.com.

A másik érintett egy jóval nagyobb repülő volt, a Swearingen Metroliner egy két légcsavaros gép, amely ezúttal csomagot szállított, és mindössze a pilóta volt a fedélzetén. A fényképeken jól játszik, hogy az ütközésben a jármű teteje átszakadt, ám ennek ellenére landolni tudott vele a pilóta a denveri Centennial Airporton.

Az első feltételezések szerint a kisebb repülő futóműve, esetben a légcsavarja ütközhetett neki a nagyobb tetején, ezért vágott rajta akkora lyukat. A pilóta, amint érzékelte az ütközést, vészjelzést adott le az irányítótoronynak, és azt is jelentette, hogy a repülő jobb oldali hajtóműve megsérült. Ennek ellenére sikerült épségben leszállnia a géppel – írja az avherald.com.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×