eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A munka ünnepének alkalmából tüntetők fölött petárda füstje gomolyog Berlinben 2021. május 1-jén.
Nyitókép: MTI/AP/Markus Schreiber

Összecsapásokkal fejeződtek be a május elsejei demonstrációk Berlinben - képek

Tüntetők és rendőrök összecsapásaival ért véget Berlinben a munka ünnepére szervezett demonstrációk sora.

A rendőrség vasárnap reggeli előzetes összesítése szerint az előző este történt összetűzésekben legalább harminc rendőr megsebesült. A kövekkel, palackokkal dobáló és kukákat borogató, gyújtogató tüntetők közül 240-et vettek őrizetbe.

A német fővárosban május 1-jén húsznál is több gyűlést, tüntetést rendeztek. A megmozdulásokon nagyjából harmincezren vettek részt. A nap közben tartott demonstrációkon nem volt nagyobb rendbontás, és a résztvevők a koronavírus-járvány miatti fertőzéshigiéniai szabályokat (maszkviselés, távolságtartás) is betartották.

A rendőröknek az utolsó tüntetésen, a szélsőbaloldali színtér Forradalmi május 1-jei tüntetés (Revolutionäre 1. Mai-Demo) elnevezésű hagyományos megmozdulásán estek neki.

A rendet nagyjából éjfélre, jóval a járvány miatt bevezetett kijárási korlátozás 22 órai kezdete után sikerült helyreállítani.

A munka ünnepén tartott szélsőbaloldali demonstrációk rendszeresen összecsapásokkal érnek véget Berlinben, és gyakran más német nagyvárosokban is összetűznek rendőrök és tüntetők május elsején.

A fővárosban szombat este kitört erőszak hevessége nem érte el az eddigi legsúlyosabb zavargások idején, 2009-ben és 2010-ben tapasztalt szintet - mondta a berlini rendőrség szóvivője a Rundfunk Berlin-Brandenburg (RBB) regionális közszolgálati médiatársaságnak.

Berlin, 2021. május 1.
A koronavírus-járvány megfékezésének érdekében bevezetett korlátozások ellen tiltakozót vesznek őrizetbe rendőrök Berlinben 2021. május 21-én.
MTI/EPA/Filip Singer
MTI/EPA/Filip Singer
Berlin, 2021. május 1.
Kerékpáros tüntetés többek között a kapitalizmus, a lakhatási gondok, a magas lakbérek ellen Berlinben 20021. május 1-jén.
MTI/EPA/Clemens Bilan
Kerékpáros tüntetés többek között a kapitalizmus, a lakhatási gondok, a magas lakbérek ellen Berlinben 20021. május 1-jén. MTI/EPA/Clemens Bilan
Berlin, 2021. május 1.
A koronavírus-járvány megfékezésének érdekében bevezetett korlátozások ellen tiltakozót vesznek őrizetbe rendőrök Berlinben 2021. május 21-én.
MTI/EPA/Filip Singer
MTI/EPA/Filip Singer

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×