eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Az új koronavírus okozta betegségben meghalt emberek koporsói a különböző olaszországi térségekben működő krematóriumokba szállításukra várnak a lombardiai Bergamo közelében fekvő Ponte San Pietróban 2020. április 3-án. Bergamo a vírussal egyik leginkább sújtott város Lombardiában, a járvány olaszországi gócpontjában.
Nyitókép: MTI/EPA/ANSA/Filippo Venezia

Nem győzik a krematóriumok a terhelést Szlovákiában

Napi száz holttest csak a világjárvány miatt érkezik. A temetkezési vállalkozók is félnek a Covid-halottak fertőzőségétől.

Hat krematórium működik Szlovákiában, de a jelenlegi járványhelyzetben gyakorlatilag 24 órában kell üzemelniük, dolgozniuk.

Miközben a hamvasztásokat nem tudják már tovább gyorsítani, egyre több holttest érkezik – írja az Új Szó felvidéki napilap online kiadása. Csak koronavírusos halottból átlagosan 100 érkezik egy nap mostanában.

Ladislav Stríž, a Szlovákiai Temetkezési Vállalatok és Krematóriumok Szövetségének (SAPaKS) elnöke szerint jelenleg hiába akar az emberek többsége hamvasztást, erre heteket kell most várni, ráadásul az égetőkemencék túlterhelése mellett is el kell végezni a rendszeres karbantartást, ami tovább lassít a dolgok menetén.

Roman Mikulec belügyminiszter azt közölte, várhatóan több hűtőkamiont rendelnek majd és küldenek a krematóriumokhoz.

További probléma, hogy sok temetkezési vállalatnál félve a fertőzéstől nem hajlandóak felöltöztetni a temetés előtt álló holttesteket.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×