eur:
393.68
usd:
365.03
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Donald Trump amerikai elnök a koronavírus-járvány elleni kormányzati programról szóló sajtóértekezleten a washingtoni Fehér Ház déli kertjében 2020. november 13-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Polaris Images pool/Chris Kleponis

Újabb Donald Trumpot érintő vizsgálat indult

A volt elnök georgiai telefonhívása a téma.

Vizsgálatot indított Georgia állam választásért felelős főhivatalnoka Donald Trump korábbi elnök szavazatokat követelő január eleji telefonálásának ügyében – adta hírül Walter Jones, a georgiai választási hivatal szóvivője.

A tavalyi elnökválasztás lebonyolításáért Georgiában felelős republikánus párti Brad Raffenspergert a republikánus Trump január 2-án hívta fel azzal, hogy "találjon" elegendő szavazatot a novemberi elnökválasztási eredmény megfordítása érdekében. Az egyórás beszélgetés során az arról készített hangfelvétel tanúsága szerint Trump "hízelgett, könyörgött és fenyegetőzött".

Raffensperger ellenállt a nyomásnak, és az államot Joe Biden nyerte meg, ahogy az egész elnökválasztást.

A vizsgálat pusztán tényfeltáró és adminisztrációs jellegű, a további jogi lépések a legfőbb ügyészre tartoznak – mondta a szóvivő.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×