eur:
392.84
usd:
366.57
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Michel Barnier, az Európai Bizottságnak az Európai Unióból történő brit kiválás ügyében felelős főtárgyalója az Európai Parlament büsszeli plenáris ülésén 2019. április 3-án. Az ülésen többek között a brit EU-tagság megszűnésének legújabb fejleményeiről tárgyaltak.
Nyitókép: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

Nem engedi el Ursula von der Leyen a "brexitmankót"

Michel Barnier brexitügyi főtárgyaló munkája végeztével fontos pozícióban folytatja főnöke mellett.

Michel Barnier, az Európai Unió brexitügyi főtárgyalója február elsejétől Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnökének különleges tanácsadójaként folytatja munkáját - közölte az uniós bizottság kedden.

Barnier Ursula von der Leyen és az Európai Bizottság illetékeseinek munkáját segíti majd az Egyesült Királysággal kötött uniós kilépési megállapodás végrehajtásában, illetve szakértőként vesz részt az EU és London között december 24-én létrejött kereskedelmi és együttműködési megállapodás ratifikációs folyamatának véglegesítésében.

A bizottsági tájékoztatás szerint a kereskedelmi kapcsolatokról szóló megállapodás létrejöttével a Londonnal fenntartott kapcsolatokért felelős uniós munkacsoport megbízatása március elsején lejár. Az Egyesült Királysággal kötött megállapodások hatékony és szigorú végrehajtásának és nyomon követésének támogatása érdekében az Európai Bizottság úgy határozott, hogy új munkacsoportot hoz létre. A munkacsoport, amely szorosan együttműködik az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselőjének irodájával, március 1-jén kezdi meg a működését.

Maros Sefcovicot, az Európai Bizottság intézményközi kapcsolatokért felelős biztosát, az Egyesült Királysággal folytatott Brexit-megállapodás végrehajtásáért felelős vegyes bizottság uniós vezetőjét pedig az EU-Nagy-Britannia Partnerségi Tanács társelnökének nevezték ki - közölték.

Az Egyesült Királyság 2020. január 31-én kilépett az Európai Unióból. Az év decemberében a tárgyaló felek átfogó kereskedelmi és együttműködési megállapodásában egyeztek meg. Az egyezményt az Európai Parlamentnek és a brit törvényhozásnak is ratifikálnia kell, majd a tagállamokat tömörítő Tanácsnak is hozzájárulását kell adnia a megállapodás aláírásához ahhoz, hogy a szerződés életbe léphessen.

Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
A vártnál gyengébben muzsikált az Airbus

A vártnál gyengébben muzsikált az Airbus

Az Airbus gyengébb első negyedévi pénzügyi teljesítményről számolt be. A cég 577 millió eurós korrigált üzemi eredményt ért el, ami 25 százalékos csökkenést jelent az előző év azonos időszakához képest. Ezzel párhuzamosan a bevétel 12,83 milliárd eurót tett ki. Ez elmarad az elemzők által várt 789 millió eurós működési nyereségtől.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 17:02
×
×
×
×