INFORÁDIÓ 
2020. február 28. péntek
Ákos, Bátor

michel barnier

2020.02.25. 19:31

Indulhat a nagy menet London és Brüsszel között

Az Európai Bizottság jövő hétfőn megkezdi a tárgyalásokat Londonnal, miután az Európai Unió 27 tagországa kedden felhatalmazta arra az által, hogy jóváhagyta a Nagy-Britanniával kialakítandó jövőbeni kapcsolatokra összpontosító tárgyalási álláspontját - közölte Michel Barnier, az Európai Bizottság Brexit-ügyi főtárgyalója Brüsszelben.
2020.02.01. 17:26

Barnier: az EU és a tagállamok érdekei az elsők

Michel Barnier, az EU-brit tárgyalások irányítója hétfőn mutatja be javaslatát a Londonnal folytatandó tárgyalások keretére vonatkozóan - derül ki a francia politikus szombati Twitter-üzenetéből.
2019.10.16. 10:15

Meglesz-e a nagy brexitalku az utolsó pillanatban?

Az éjszakába nyúlva folytak a brit-EU tárgyalások a lehetséges brexit-megállapodásról, hogy szerdára a britek a jogi elvárásoknak megfelelő javaslatot nyújthassanak be kilépésük módjáról. A kulcskérdés az ír határ körüli vámszabályozás volt.
2019.10.15. 09:18

Még ezen a héten megállapodhatnak a brexitről

Elképzelhető, hogy még ezen a héten megállapodásra lehet jutni Nagy-Britanniával uniós tagsága megszűnésének részleteit rögzítő dokumentumról - jelentette ki Michel Barnier, az Európai Bizottság brexitügyi főtárgyalója Luxembourgban, az uniós tagországok európai ügyekkel foglalkozó tanácsülésére érkezve.
2019.10.03. 14:48

Íme Boris Johnson nagy tervének fogadtatása

Brüsszel és Dublin válaszára vár a brit miniszterelnök, aki már elküldte az EU-nak azt tervet, amellyel szerinte kiváltható a szabályozott brit kilépést hátráltató ír határgarancia. Brüsszelben nem egyértelmű az elutasítás, bár a brit média egy része szerint kicsi az esély a kompromisszumra.
2019.09.26. 13:58

Barnier: továbbra sem jött alternatív javaslat

Még mindig nem érkeztek a brit kormánytól olyan javaslatok, amelyek alternatívaként szolgálhatnának az Egyesült Királysággal megkötött, de nem ratifikált kiválási szerződéssel szemben - közölte az Európai Bizottság brexitügyi főtárgyalója.
2019.09.24. 12:16

Gúnyos megjegyzéssel söpörték le Johnson javaslatát

Hiába mondta azt az Európai Bizottság első embere, hogy szerinte alkut lehet kötni Nagy-Britanniával a brexitről, az uniós főtárgyaló szerint elfogadhatatlan a londoni kormány javaslata. Michel Barnier úgy látja, hogy az ír határgarancia kiváltásának módja nem teszi lehetővé a szabályozott brit kilépést.
2019.09.23. 20:39

Barnier: a brit térfélen pattog a labda

Elégedetlen a brit európai uniós tagság megszüntetéséről zajló tárgyalások EU-s vezetője a kiválási szerződés módosítására tett új brit javaslatokkal, Michel Barnier erről Berlinben beszélt.
2019.09.05. 14:07

Az EU aggódik Johnson álláspontja miatt

Michel Barnier, az Európai Bizottság brexitügyi főtárgyalója aggasztónak nevezte Boris Johnson az ír-északír határral kapcsolatos álláspontját. Barnier szerint a brit miniszterelnök megváltoztatta London korábbi álláspontját, és csak a fizikai határellenőrzés bevezetését akarja elkerülni a határon.
2019.09.01. 12:10

Keményen figyelmeztette a briteket az EU

Az Európai Bizottság brexit-főtárgyalója szerint nem az Európai Unió hibája lesz, ha Nagy-Britannia megállapodás nélkül lép ki az EU-ból.
2019.07.25. 21:57

Az EU szerint már minden késő brexitügyben

Az Európai Unió vezetői bezárták a kaput bárminemű további brexittárgyalás lehetősége előtt. Mostantól már csak meghallgatás és elemzés lehetséges.
2019.05.18. 19:31

Weber vagy Timmermans? A nevető harmadik: Michel Barnier

Az Európai Bizottság következő elnöke francia lesz - a jelenlegi brexitfőtrágyaló, Michel Barnier személyében; legalábbis erre a következtetésre lehet jutni a francia média lelkesedése és néhány francia politikus nyilatkozata alapján.
2019.01.30. 11:53

Brüsszel nem enged a brexitmegállapodásból

Az Európai Unió és intézményei egységesek abban, hogy kitartanak a Brexit feltételrendszerét rögzítő, már elfogadott megállapodás mellett - jelentette ki Michel Barnier uniós brexitügyi főtárgyaló.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018