INFORÁDIÓ
2022. augusztus 13. szombat
Ipoly

michel barnier

2021.11.24. 20:06

Michel Barnier: "elektrosokk" kell a bevándorlás kezelésében

Néhány hét alatt csaknem megduplázódott a jobbközép francia párt („Köztársaságiak”) regisztrált tagsága, 80 ezer helyett immár 150 ezerre növelve azok számát, akik szavazhatnak arról, hogy ki legyen az elnökjelöltjük a jövő évi választáson. A versenybe formálisan csak nyár végén beszálló Michel Barnier esélyei napról napra nőnek.
2021.07.24. 10:00

Gyarapodik Macron kihívóinak száma a francia jobbközépről

Bejelentette indulási szándékát a jövő évi elnökválasztáson a párizsi tágabb régiót vezető Valérie Pécresse, az egykori Fillon-kormány miniszteret. Ezzel a korábban évtizedeken át kormányzó köztársasági párt közeléből már ketten is pályáznak Macron székére, miközben fő kihívója, a szélső jobboldali Marine Le Pen is versenyben maradt.
2021.04.02. 14:24

Francia elnökválasztási matek: Marine Le Pen tűnik a legerősebb kihívónak

Ünnepélyes keretek között elköszönt korábbi európai bizottsági munkatársaitól Michel Barnier, az EU hajdani brexitügyi főtárgyalója, akitől sokan azt várják, hogy mintegy féltucatnyi már ismert jelölt mellé maga is bejelenti indulását a jövő évi francia elnökválasztáson.
2020.12.17. 15:20

A péntek lesz a brexit nagy napja – véli az EU-s fél

Az Európai Bizottság főtárgyalója szerint ha sikerül megállapodni Londonnal, az Európai Parlament a két ünnep közt is össze fog ülni, hogy véglegesítsék az Egyesült Királyság kilépése utáni közös szabályozást.
2020.12.07. 19:30

Brexit: a csütörtök-pénteki EU-csúcson dől el minden

Szombat után hétfő este ismét telefonon egyeztet Boris Johnson és Ursula von der Leyen a brexittárgyalások állásáról, amiről az EU-főtárgyaló úgy nyilatkozott, hogy egyik témában sincs haladás. Mind többek szerint a csütörtöki EU-csúcs lehet a vízválasztó.
2020.12.04. 21:06

Brexit - Felfüggesztették a londoni tárgyalásokat

Felfüggesztette az Egyesült Királyság és az Európai Unió jövőbeni kapcsolatrendszerének feltételeiről folyó londoni tárgyalásokat péntek este a brit és az uniós küldöttség, mivel nem sikerült áthidalni a nézetkülönbségeket.
2020.12.01. 13:30

Brexitvergődés: mitől olyan nehéz?

A mintegy 700 oldalas leendő EU-brit kilépési megállapodás véglegesítése attól olyan nehéz, hogy a maradék nyitott ügyeknél nem mérhető dolgok cseréjéről, hanem elvek védelméről van szó.
2020.11.27. 15:15

Váratlan brexitfordulat: Michel Barnier Londonba utazott

Jóllehet, az EU-delegációt vezető Michel Barnier néhány napja még arra figyelmeztette brit tárgyalópartnerét, David Frostot, hogy ha nem tapasztal elmozdulást a brit álláspontban, akkor nem folytatja a sok hónapos brexittárgyalást, most mégis bejelentette, hogy péntek este Londonba utazik.
2020.10.28. 19:13

"Alagútban" a brexitalku, közel lehet a megegyezés

Levegőben lóg a brexit utáni kereskedelmi alku lehetősége – ezt az uniós állam- és kormányfőket tömörítő Európai Tanács elnöke mondta. Előzőleg kedden még áttörést emlegettek, mivel az intenzív tárgyalásokat Londonból Brüsszelbe viszik át.
2020.10.27. 18:30

Már csak a halászat lékelhetné meg a brexitalkut

A brexittárgyalások bíztató jeleként értékelik, hogy egy nappal tovább marad Londoban Michel Barnier, az uniós főtárgyalója. A britek hétfőn ennek ellenére azt mondták: nagyon kevés idő maradt az alkura, amit úgy tűnik, a gazdasági szempontból jelentéktelen halászat kérdése akadályoz.
2020.10.22. 21:20

Kritikus szakaszhoz ért csütörtök este a brexittárgyalás

Megérkezett csütörtök este Londonba Michel Barnier, az Európai Bizottság tárgyalásvezetője, és ezzel több napi fennakadás után újraindultak az Egyesült Királyság és az Európai Unió jövőbeni kapcsolatrendszerének feltételeiről szóló tárgyalások.
2020.10.22. 10:10

Nagy európai fordulat a brexittárgyalásokon

Újraindulnak a kereskedelmi brexittárgyalások London és Brüsszel között, miután az európai főtárgyaló azt mondta, kézzelfogható közelségbe került a megállapodás. A britek szerint az európaiak "alapvetően megváltoztatták hozzáállásukat", és heteken belül tető alá hozhatják az alkut.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018