eur:
395.08
usd:
371.07
bux:
65119.05
2024. április 19. péntek Emma
Koronavírus gyorstesztre várakoznak emberek egy berlini klubban kialakított tesztelő központ előtt 2020. december 17-én. Németországban december 16-tól legalább január 10-ig szigorú korlátozásokat vezettek be a járvány terjedésének megállítása céljából, közben az országos oltási kampány várhatóan december 27-én megkezdődik.
Nyitókép: MTI/AP/Markus Schreiber

Koronavírus: csúcson a németországi halálozás, 1100 fölött az újonnan elhunytak száma

Új csúcsra emelkedett, és meghaladta az ezret a koronavírus-járvány halálos áldozatainak napi száma Németországban a Robert Koch közegészségügyi intézet (RKI) adatai szerint.

Az utóbbi 24 órában 1129 halálesetet jelentettek az új típusú koronavírus okozta betegséggel összefüggésben. Így már 32 107 áldozatot szedett a járvány. Az előző rekord 962 haláleset volt, egy hete, december 23-án regisztrálták.

Ugyanakkor az új fertőződések száma heti összevetésben 24 740-ről 22 459-re csökkent. Ez azonban annak is tulajdonítható, hogy az ünnepek miatt kevesebb tesztet végeznek.

Az új esetekkel együtt 1 687 185 ember szervezetében mutatták ki a vírust.

A járvány lassítására december közepén a társadalmi és gazdasági élet legtöbb területét befagyasztó országos zárlatot vezettek be. A szövetségi kormány és a járványügyi védekezésért felelős tartományi kormányok közös döntése szerint a korlátozások egyelőre január 10-ig érvényesek.

A legtöbb intézkedést valószínűleg meghosszabbítják. A vírus terjedésének megfékezésében "messze nem tartunk ott, ahol kellene" – nyilatkozott Jens Spahn szövetségi egészségügyi miniszter az ARD országos köztelevízió híradójában, kiemelve: előre látható, hogy nem lehet január 11-től visszaállítani a zárlat előtti állapotokat.

Az adatok azt jelzik, hogy a határidőig nem csökken kellőképpen az új fertőződések száma, ezért a korlátozások egy részét meg kell hosszabbítani – fejtette ki a miniszter.

A tudományos és politikai közmegegyezés szerint 50 közelébe, lehetőleg 50 alá kell csökkenteni az utóbbi hét napon regisztrált fertőződések százezer lakosra vetített számát ahhoz, hogy a fertőzési láncolatok feltárásán és megszakításán dolgozó helyi közegészségügyi hivatalok visszaszerezhessék az ellenőrzést a vírus terjedése felett. Ez a mutató az RKI szerdai adatai szerint 141-en áll.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 12:04
2024. április 19. 11:45
×
×
×
×