eur:
393.52
usd:
368.35
bux:
66064.86
2024. április 24. szerda György
Habsburg György, Magyarország utazó nagykövete megnyitja az Utazik az udvar - Erzsébet királyné utazásai Madeirától Herkulesfürdőig című új időszaki kiállítást a Gödöllői Királyi Kastélyban 2017. június 9-én. A kiállítás Ferenc József osztrák császár magyar királlyá és felesége, Erzsébet királynévá koronázásának 150. évfordulója alkalmából nyílik meg és október elsejéig látható.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Habsburg György lehet a párizsi nagykövet

Egy másik arisztokrata származású diplomatát, Károlyi Györgyöt válthatja.

Az Index úgy tudja, az utolsó magyar trónörökös fia, Habsburg György lesz Magyarország új párizsi nagykövete.

Az osztrák–magyar kettős állampolgárságú diplomatát, újságírót hétfőn hallgatja meg az Országgyűlés külügyi bizottsága. Az 55 éves Habsburg György 1996 óta tölt be különböző diplomáciai pozíciókat, a legutóbbi információk szerint rendkívüli utazó nagykövetként dolgozott, illetve 2018-tól a MOB nagyköveteként is tevékenykedett.

2015 óta Károlyi György a párizsi magyar nagykövet. Ő grófi család tagja, magyar–francia kettős állampolgár.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Gyengülget a forint, a dollár egyre erősebb

Gyengülget a forint, a dollár egyre erősebb

A dollár gyengülésének következtében kedden érdemben erősödni tudott a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően szerda reggel az euróval és a dollárral szemben sem láthatunk nagyobb mozgásokat, délelőtt is enyhe gyengülés látszott csak az árfolyamokban. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 09:50
×
×
×
×