eur:
392.74
usd:
366.04
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Twitter

Megtalálták az olasz maffiaháború győztesének vezérét

Átrendeződés volt az egyes maffiacsoportokon belül Olaszországban, egy "feltörekvő" elragadta a legbefolyásosabb címet, maga mögé utasítva a nápolyi camorrát és a szicíliai Cosa Nostrát is.

Elfogták Olaszországban a calabriai 'ndrangheta maffia egyik magas rangú vezetőjét, Domenico Belloccót - közölték pénteken a helyi hatóságok. Az olasz pénzügyőrség tájékoztatása szerint a férfi egy vidéki farmon rejtőzködött, 50 kilométerre délnyugatra Catanzaro várostól. Őrizetbe vételekor hamis személyi igazolványt találtak nála.

Belloccót bűnszövetkezethez való tartozásért és kábítószer-kereskedelemért körözték már egy éve.

Családja Rosarno calabriai településről származik, amely illegális bevándorlóknak és menekülteknek ad otthont, egyben a 'ndrangheta fellegvára.

A 'ndrangheta a maffia szó régi, calabriai megfelelője. Az elmúlt évtizedekben a szervezet az északi régiókra is kiterjesztette befolyását, Olaszország legjelentősebb bűnszövetkezetévé nőtte ki magát, megelőzve vetélytársait - a nápolyi camorrát, a szicíliai Cosa Nostrát és a Sacra Corona Unitát (SCU) - az olasz hatóságok fellépése, gyakori maffiaellenes akciói ellenére.

Tevékenysége kiterjed más európai országokra is, és komoly pozíciót szerzett Észak-Amerikában és Ausztráliában. Európában vezető kokaincsempésznek számít.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×