eur:
394.16
usd:
365.27
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Védőmaszkot viselő vásárlók állnak sorban egy ungvári pékség előtt 2020. április 11-én délelőtt. Megtiltotta a helyi kormányzóság az embereknek, hogy a hétvégén elhagyják otthonaikat Kárpátalján, valamint Ukrajna nyugati részében Voliny és Csenyivci megyében a koronavírus-fertőzés terjedésének megfékezése érdekében. A lakhelyelhagyásra vonatkozó tilalom április 11-én 13 órától 13-án 6 óráig lesz érvényben.
Nyitókép: MTI/Nemes János

Nem lassít a járvány Ukrajnában

Az elmúlt 24 órában ismét több mint 2100 koronavírus-fertőzöttet regisztráltak, a járvány kezdete óta azonosított esetek száma ezzel megközelítette a 136 ezret.

A testület adatai szerint szombaton 2107 új esettel 135 894-re nőtt az eddig igazolt fertőzöttek száma, az elhunytaké 35 újabb halálos áldozattal 2 846-ra emelkedett, miközben eddig 62 227-en gyógyultak meg, közülük előző nap kevesebb mint hatszázan. Jelenleg 70 821 beteget kezelnek koronavírus-fertőzéssel Ukrajnában, számuk csaknem 1500-zal nőtt egy nap alatt.

A járvány kezdete óta egy nap alatt a legtöbb új fertőzöttet, 2836-ot, egy nappal korábban jegyezték fel, a legtöbb elhunytat, 54-et pedig szerdán.

Területi megosztásban a legtöbb új beteget, 240-et - továbbá hat halálos áldozatot - az ország második legfertőzöttebb területének számító fővárosból, Kijevből jelentették, a második legtöbbet, 188-at pedig a legfertőzöttebb régióból, a nyugat-ukrajnai Lviv megyéből. Utóbbiban az igazolt fertőzöttek száma 15 695-re, az elhunytaké két újabb esettel 442-re nőtt.

Kijevben eddig összesen 15 032 beteget azonosítottak, a halálos áldozatok száma pedig elérte a 240-et. Kárpátalján a jelenlegi adatok alapján az igazolt fertőzöttek száma 8049, az elhunytaké kettővel 271-re nőtt, miközben eddig 3530-an győzték le a kórt. Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter egy rádióinterjúban kijelentette, hogy Ukrajna külföldi partnerei megértéssel vették tudomásul az ország határainak újbóli lezárását a külföldiek előtt. Az ukrán kormány augusztus végén hozta meg ezt a döntést, egyelőre egy hónapos határidőre azaz, szeptember 28-ig van érvényben a beutazási tilalom. A tárcavezető kiemelte, hogy továbbra is biztosítják a rokonok közti kapcsolattartást, ezen felül az üzleti tevékenység elősegítésére is készek kivételeket tenni.

Közben azonban vasárnap a Jevropejszka Pravda hírportál arról adott hírt, hogy Németországból, Kanadából és az Egyesült Államokból érkezett külföldiek rekedtek a lvivi (lembergi) repülőtéren, akiket a határőrök nem akarnak beengedni az országba. Valamennyien ukrán állampolgárok gyermekei.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×