eur:
392.52
usd:
365.91
bux:
66754.7
2024. április 25. csütörtök Márk
Fertőtlenítő fülkén megy keresztül egy látogató a nyugat-ukrajnai Lviv város szabadtéri múzeumába érkezésekor 2020. május 11-én, az új típusú koronavírus-járvány idején. Ukrajnában az enyhítések első szakaszában látogathatóvá váltak a parkok, a közterek, a játszóterek és a szabadtéri sportlétesítmények. Működhetnek ismét a fogászatok, a szépségszalonok, a fodrászatok, a közjegyzői és ügyvédi irodák, fogadhatnak pácienseket a pszichológusok.
Nyitókép: Fertőtlenítő fülkén megy keresztül egy látogató a nyugat-ukrajnai Lviv város szabadtéri múzeumába érkezésekor 2020. május 11-én. (MTI/EPA/Pavlo Palamarcsuk)

Nem vártak tovább az ukránok, drasztikus lépést tett a kormány

Ukrajna a tervezettnél egy nappal korábban zárja le határait a külföldiek előtt.

Mint arról az Infostart is beszámolt, az ukrán kormány szerdai rendkívüli ülésén még arról döntöttek, hogy a koronavírus-járvány fokozódása miatt Ukrajna egy hónapra, augusztus 29-től szeptember 28-ig ismét megtiltja a belépést az ország területére a külföldieknek.

A kabinet csütörtöki, ugyancsak rendkívüli ülésén azonban figyelembe vették az állampolgárok által az elmúlt huszonnégy óra folyamán megfogalmazott véleményeket, bejegyzéseket, és ennek alapján úgy határoztak, hogy módosítják az eredeti döntést, már 28-tól életbe léptetik a korlátozást.

A beutazási tilalom nem terjed ki a tartózkodási engedéllyel rendelkezőkre, továbbá egyes konkrét esetekben is készek kivételt tenni.

Ennek értelmében továbbra is beléphetnek az országba azok, akiknek munkavállalási engedélyük van Ukrajnában, azok, akik rendelkeznek olyan iratokkal, amelyek bizonyítják, hogy csak tranzitutasként lépnek be, és negyvennyolc órán belül elhagyják az országot.

A tilalom alól kivételt képeznek azok is, akik tanulmányi vagy katonai szolgálat teljesítése céljából akarnak beutazni, beléphetnek a külföldi hivatalos küldöttségek vezetői és tagjai, a nemzetközi szervezetek munkatársai, a diplomáciai képviseletek alkalmazottai vagy azok családtagjai, akárcsak azok, akik állandó vagy ideiglenes jelleggel laknak Ukrajna területén.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×