eur:
393.92
usd:
368.12
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Félárbocra eresztették az amerikai zászlót a Washington-emlékmű lábánál, a Washington központjában elterülő National Mall parkban 2020. május 22-én. Donald Trump amerikai elnök elrendelte, hogy május 24-én napnyugtakor így emlékezzenek meg a koronavírus áldozatairól. Az Egyesült Államokban már madjnem százezer áldozata van a járványnak.
Nyitókép: MTI/EPA/Michael Reynolds

Fertőzöttszám: most felcsillan a remény Amerika számára

57 ezer új koronavírusfertőzést regisztráltak egyetlen nap alatt az Egyesült Államokban, de a tendencia csökkenő.

Több mint 57 ezer új koronavírus-fertőzést regisztráltak hétfőn az Egyesült Államokban a baltimore-i Johns Hopkins egyetem és kórház adatai szerint.

A legfrissebb adatok arról tanúskodnak, hogy csökken az újonnan diagnosztizált fertőzöttek száma. Az Egyesült Államokban a járvány kitörése óta összesen 4 millió 200 ezernél is több fertőzöttet regisztráltak, és a vírus okozta Covid-19-ben és a szövődményeiben több mint 147 ezer amerikai hunyt el. Hétfőn Donald Trump amerikai elnök Észak-Karolinába, Mike Pence alelnök pedig Floridába látogatott. Mindketten vakcina-fejlesztéssel foglalkozó biotechnológiai vállalkozásoknál jártak. Trump az észak-karolinai Morrisville-ben kifejtette: őt úgy tájékoztatták, hogy akár már az év vége előtt is készen lehet egy hatékony oltóanyag az új típusú koronavírus ellen. "Nagyon pozitív dolgokat hallottam, szerintem jól haladnak a dolgok" - mondta az elnök, aki ezúttal is szájmaszkot viselt. Egyben arra bíztatta az amerikaiakat, hogy tartsák be az óvintézkedéseket, köztük a társadalmi távolságtartásra vonatkozó ajánlásokat, a szigorú higiéniai szabályokat, kerüljék a nagy tömegeket és hordjanak szájmaszkot, amikor az szükséges. Bizakodóan nyilatkozott a gazdaság talpra állását illetően is. Az amerikai kormányzat március óta 6,3 milliárd dollárt fordított különböző - egymással is versengő - gyógyszergyártók támogatására, az új típusú koronavírus elleni oltóanyag kifejlesztésére. Ezen kívül több milliárddal támogatja a Covid-19 kezelését segítő terápiákat is.

Mike Pence Stephen Hahnnal, az amerikai élelmiszer-, és gyógyszerfelügyelet (FDA) vezetőjével együtt tett látogatást Floridában. Az alelnök a Miami Egyetemen kutatókkal tartott kerekasztal-beszélgetésen vett részt. A tudósok arról számoltak be, hogy a vakcinakísérleteik már az utolsó szakaszba jutottak. Pence leszögezte: a kormányzat nem sürgeti a folyamatot. "Azt akarjuk, hogy a vakcina ne csak hatékony, hanem biztonságos is legyen" - fogalmazott. Stephen Hahn hozzáfűzte: az FDA a kísérletekkel egyidejűleg ellenőrzi az adatokat és a részeredményeket.

Miamiban 500 önkéntesnek már beadtak kísérleti oltóanyagot.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×