eur:
393.76
usd:
365.45
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Az új koronavírus romániai gyors terjedése miatt asszisztensek kérdezik ki a mentővel érkezőket is a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház kapujában felállított elővizsgálati sátornál 2020. március 16-án. Csak azok léphetnek be az intézmény területére, akiknél a kikérdezés után nem feltételezhető a koronavírus-fertőzés. Ellenkező esetben külön eligazítást, vagy ellátást kap az illető személy.
Nyitókép: MTI/Veres Nándor

Szörnyű tempót diktál a járvány Romániában

Romániában az utóbbi 24 órában 1030 új fertőzöttet azonosítottak: ez több mint másfélszerese az utóbbi két hét napi átlagának.

A járvány - a napi átlagnál 35 százalékkal több - 27 újabb áldozatot követelt. Eddig 2101 koronavírusos beteg vesztette életét, külföldön 122 fertőzött román állampolgár halt meg.

Az utóbbi napon - a 25 ezret megközelítve - rekordot döntött a 24 óra alatt kiértékelt koronavírus-tesztek száma, a járvány kezdete óta végzett teszteké pedig szerdán meghaladta az egymilliót.

A kedden hatályba lépett karanténtörvény értelmében a A stratégiai kommunikációs törzsnek (GCS) most már pontosítania kell, hogy a pozitív tesztek közül hány vonatkozik az újonnan diagnosztizált betegekre, illetve hány korábban beazonosított fertőzött megismételt tesztje lett pozitív. A GCS szerdai jelentése szerint

a múlt heti növekvő trendbe beleillő több mint ezer új fertőzöttön kívül további 372 újra megvizsgált fertőzött koronavírus-tesztje bizonyult továbbra is pozitívnak.

A törvény hatályba lépése kapcsán Ludovic Orban kormányfő cáfolta azokat az ellenzéki vádakat, miszerint a karanténtörvény elfogadtatása vagy a nagyobb európai támogatások megkaparintása érdekében Bukarest korábban "felfújta" volna a járványügyi statisztikákban szereplő adatokat.

A GCS jelentésében - július 3. óta először - ismét megjelent a karanténban lévők száma: Romániában most csaknem 550, fertőzöttekkel kapcsolatba került, vagy járvány sújtotta országból érkezett ember várja otthoni vagy hatósági karanténban a betegség lappangási időszakának elteltét.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 29. 09:45
2024. március 29. 09:00
×
×
×
×