INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 7. péntek
Ibolya

koronavírus

okinava

támaszpont

Vesztegzár két amerikai támaszponton Okinaván

Infostart

61 ember lett beteg a támaszponton.

Koronavírus-járvány miatt vesztegzár alá került két amerikai támaszpont a japán Okinava szigetén - közölte szombaton az Okinava prefektúra kormánya.

Az ott állomásozó amerikai csapatok arról tájékoztatták a helyi hatóságokat, hogy kedd és szombat között 61 koronavírusos fertőzéses esetre derült fény a Futenma és Camp Hansen tengerészgyalogsági támaszponton, ezért mindkettőt karantén alá helyezték. Két járványos gócot találtak, és elszigeteltek mindenkit, akinek pozitív lett a koronavírustesztje.

Az NHK közszolgálati televízió híradásában azonban az hangzott el, hogy a közölteknél jóval több, 148 amerikai katona kapta el a koronavírust.

Tamaki Denni okinavai kormányzó közölte, hogy sokkolta az amerikai hadsereg tájékoztatója, és ezek után erős kételyei vannak a kontingens járványmegelőzési intézkedéseit illetően.

Tamaki szerint az okinavai hatóságok birtokába kerültek olyan információk, hogy amerikai katonák július 4-én függetlenség napi rendezvényeken vettek részt okinavai városok strandjain és szórakozóhelyein. A kormányzó felszólította a rendezvények résztvevőit, hogy azonnal forduljanak orvoshoz, amennyiben nem érzik jól magukat.

Korlátozzák a kijárást

Az amerikai tengerészgyalogság parancsnoksága a járványveszély miatt pénteken parancsba adta a korábbi járványkorlátozások visszaállítását az okinavai kontingensnél: korlátozzák a katonák kijárását, a helyi szórakozóhelyek felkeresését, nem használhatnak Okinaván tömegközlekedési eszközöket, és kizárólag a bázisok között közlekedő különtaxikkal utazhatnak.

Japánban a fertőzöttek száma meghaladja a 21 ezret - beleértve a Diamond Princess óceánjáról történt fertőzéses eseteteket -, 995 ember halt meg a koronavírus okozta Covid-19 betegség szövődményeibe. A gyógyultak száma mintegy 18 ezerre rúg, és 32 súlyos állapotban lévő beteget ápolnak intenzív osztályokon.

Okinaván eddig 148 koronavírusos fertőzöttet regisztráltak.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018