INFORÁDIÓ
2021. április 18. vasárnap
Andrea, Ilma

olaszország

turizmus

nyaralás

koronavírus

Állítsuk meg a koronavírust! jelentésű feliratot írt a homokba egy család Nápoly Posillipo nevű városrészének tengerpartján 2020. május 9-én. Olaszországban a bevezetett óvintézkedéseket fokozatosan négy fázisban oldják fel, április 27-től négy egymást követő hétfőn újabb és újabb korlátozó intézkedéseken enyhítenek.

Nem csak tengerparti nyaralásban gondolkodnak az olaszok

Infostart / MTI

A túlnyomó többség óvatos, nem akar külföldre utazni.

A tavalyinál 13 százalékkal kevesebb olasz készül "néhány nap" szabadságot kivenni az Ixe közvéleménykutató-intézet felmérésének eredménye szerint, és 93 százalékuk belföldön készül eltölteni nyári szabadságát.

Minden negyedik olasz megkérdezett a lakóhelye közelében tervezi eltölteni a szabadságát,

holott az országban június 3-ától már megszűntek a belföldi utazási korlátozások.

Annak ellenére, hogy az olaszok jellemzően előszeretettel töltik el szabadságukat a tengerparton, idén megnőtt az érdeklődés a félreesőbb falvak és hegyvidéki kistelepülések iránt. Nagy visszaesés tapasztalható azonban az olyan nagy kultúrközpontok szállásfoglalásainál, mint Róma, Firenze vagy Velence.

Az olaszok többsége júliusban és augusztusban tervezi kivenni szabadságát. A júniusi foglalások 54 százalékkal maradnak el a tavalyitól.

A koronavírus-járvány megfékezésére bevezetett korlátozásoknak a turisztikai ágazatra mért hátrányos hatását kompenzáló szándékkal a kormány munkacsoportot állított fel a turizmus ösztönzését szolgáló intézkedési javaslatok kidolgozására. Az olasz kormány ötmilliárd eurót különített el a turisztikai és kulturális szolgáltató ágazat felfuttatásának támogatására. Az évi 40 ezer euró alatti jövedelemmel rendelkező olasz családok a keretből 500 eurós vouchert kapnak olaszországi nyaralásuk költségeire.

Dario Franceschini kulturális és turisztikai miniszter a járvány után szeretné felfuttatni a nemzetközi idegenforgalom által korábban nem frekventált, félreesőbb olaszországi turisztikai célpontok forgalmát is.

Az olasz statisztikai hivatal, az Istat kimutatása szerint külföldi turisták évente 45 milliárd eurót költenek el Olaszországban, az olaszok pedig 24 milliárd eurót adnak ki külföldön.

Nyitókép: Állítsuk meg a koronavírust! Felirat a homokban Nápoly Posillipo nevű városrészének tengerpartján 2020. május 9-én. MTI/EPA/ANSA/Ciro Fusco
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018