eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Védőruházatot viselő egészségügyi dolgozók egy római kórházban 2020. április 3-án. A koronavírus-járványnak eddig 13 915 áldozata volt Olaszországban.
Nyitókép: Védőruházatot viselő egészségügyi dolgozók egy római kórházban 2020. április 3-án (MTI/AP/LaPresse/Cecilia Fabiano)

Ismét emelkedett a halottak száma Olaszországban

Az olaszországi járvány gócpontjaként ismert Lombardia tiltakozik a tartomány határainak további lezárása ellen, miközben a dél-olaszországi Szardínia és Szicília vírusztesztet sürget az esetleges beutazóktól. A halottak száma ismét száz fölé emelkedett egy nap alatt a polgári védelmi hatóság szerda esti adatai szerint.

A római kormánynak június 3-ig kell bejelentenie, mely tartományok között engedélyezi a mozgást. Sajtóértesülések szerint Lombardia, Piemont, valamint más északi régiók esetében, meghosszabbíthatják a karanténintézkedéseket, vagyis az itt élők továbbra sem léphetnek át más tartományokba. Szardínia és Szicília kormányzója "egészségügyi útlevelet", vagyis vírustesztet szorgalmaz a szigetekre érkezők számára. Ezt Pierpaolo Sileri egészségügyi miniszterhelyettes "ambiciózus, de keresztülvihetetlen" tervnek nevezte.

Milánó polgármestere Giuseppe Sala úgy reagált, nem fogja elfelejteni, mely tartományok zárkóztak el a lombardiaiakkal szemben. Erre a szardíniai tartományi elnök Christian Solinas azt válaszolta, jobb, ha Milánó polgármestere nem fenyegetőzik. A Lombardiával szomszédos Liguria vezetője kijelentette, a tartomány tengerpartjaira várják a milánóiakat. Alto Adige közölte, hogy a szállodáiba érkezőket ingyenesen teszteli.

A szicíliai Trapaniban 28 napja nem diagnosztizáltak új fertőzöttet, ami azt jelenti, hogy az egészségügyi hatóságok a járványt a városban befejezettnek tekintik. A calabriai Crotonéban csütörtökön lesz két hete, hogy nem szűrnek ki új fertőzöttet.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×