eur:
392.86
usd:
366.22
bux:
66858.01
2024. április 25. csütörtök Márk
Maradj otthon, védd az Országos Egészségügyi Szolgálatot és ments életeket jelentésű feliratok az oxfordi Fő utcában 2020. április 17-én. A brit kormány egyelőre fenntartja a koronavírus-járvány miatt bevezetett kijárási korlátozásokat, amelyek szerint a lakosság csak a legszükségesebb esetekben hagyhatja el otthonát.
Nyitókép: MTI/EPA/Will Oliver

20 ezer fölött a járvány brit áldozatainak száma

Egyetlen nap alatt 813 ember halt bele a betegségbe. És a statisztika csak a kórházban elhunytakat összesíti.

Nagy-Britanniában meghaladta a húszezret az új koronavírus okozta járvány halálos áldozatainak száma.

Az egészségügyi minisztérium bejelentése szerint az elmúlt 24 órában 813 halálesetről számoltak be a brit kórházak (az előző két napi adat 768, illetve 638 volt),

az országban eddig 20 319-en haltak meg az új koronavírus okozta betegségben.

A nagy-britanniai járvány egy hét alatt csaknem ötezer új halálos áldozatot szedett a múlt szombati adatismertetésben szereplő 15 464 elhunyt beteghez képest. A Worldometers adatai szerint 4913 új fertőzöttet regisztráltak, az összlétszám 148 377-re emelkedett szombaton.

Az áldozatok többsége, több mint 18 ezer ember Angliában halt meg - írja a Sky News.

A most közzétett összesítésben nem szerepelnek azok, akik nem kórházban - hanem például idősotthonokban vagy saját otthonukban haltak meg. Róluk a statisztikai hivatal hetente tesz közzé külön adatokat.

Negyvenezer az új húszezer

Stephen Powis, a brit állami egészségügyi szolgálat, az NHS angliai orvosigazgatója nemrég egy sajtóértekezleten még azt mondta: ha a járvány halálos áldozatainak számát sikerül húszezer alatt tartani, az nagyon jó eredmény lenne.

Anthony Costello, a University College London egyetem egészségügyi kutatóintézetének igazgatója a londoni alsóház minapi meghallgatásán azonban nem zárta ki, hogy Nagy-Britanniában akár 40 ezer halálos áldozata is lehet a Covid-19 járványnak.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×