eur:
395.39
usd:
371.97
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor
Orvosi maszkok a koronavírussal érintett új betegek fogadására kialakított egyik osztályon a fővárosi Szent László Kórházban 2020. március 16-án.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Újfajta bűncselekmények koronavírus-járvány idején

"Ez a lopás új minősége" - jelentette ki egy illetékes.

Ötvenezer egészségügyi maszkot loptak el egy kórház raktárából Kölnben - tudatta a rendőrség kedd hajnalban.

A bűncselekményt az intézmény egyik dolgozója fedezte fel. A városban működő válságstáb arra szólította fel a kórházakat: azonnal jelentsék, hogy milyen eszközökre van szükségük a Kínából indult új koronavírus elleni védekezéshez, és tegyenek óvintézkedéseket az eltulajdonítások megakadályozása érdekében.

"Ez a lopás új minősége. Normál esetben ezek filléres eszközök, de most mégis van rájuk kereslet" - mondta a város kórházainak szóvivője, kiemelve, hogy a bűncselekmény miatt nem lesznek fennakadások, továbbra is van elegendő maszk.

Németországban több mint hatezer a fertőzöttek száma.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Újra itt vannak a kőkemény szívatások - Már nem kellenek a dolgozók?

Újra itt vannak a kőkemény szívatások - Már nem kellenek a dolgozók?

Úgy tűnik elmúlt az az időszak, amikor csak úgy kapkodtak a felvehető emberek iránt a cégek. Az USA-ban és szerte Nyugat-Európában enyhült a munkaerőpiac feszessége, így a cégek egyre válogatósabbak lettek a toborzás során, ami az elhúzódó állásinterjúkon is meglátszik. A korábban megszokotthoz képest általában több fordulón is bizonyítani kell a jelölteknek, akik gyakran összetettebb megoldandó feladatokat is kapnak. Előfordul az is, hogy az állásinterjúk után még hosszú ideig jegelik a jelölteket, amiben az is szerepet játszik, hogy a gazdasági helyzet bizonytalansága miatt nem is biztosak abban a cégek, hogy feltétlenül be kell tölteniük egy újonnan megnyílt, vagy üressé vált pozíciót, inkább kivárásra játszanak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×