eur:
393.47
usd:
368.12
bux:
65986.87
2024. április 24. szerda György
Vatikánváros, 2017. április 9.Ferenc pápa virágvasárnapi misét pontifikál a vatikáni Szent Péter téren 2018. március 25-én. A húsvéti nagyhetet felvezető vasárnapon a katolikus egyház Jézusnak a kereszthalála előtti Jeruzsálembe vonulásáról emlékezik meg. (MTI/EPA/Angelo Carconi)
Nyitókép: MTI/EPA/Angelo Carconi

Ferenc pápa: a szentek közöttünk éltek

A szentek nem elérhetetlen jelképek, ők köztünk éltek Ferenc pápa szerint, aki mindenszentek ünnepén a Szent Péter téren mondott beszédet péntek délben.

A katolikus egyházfő kijelentette, a szentté avatott férfiak és nők "nem egyszerű jelképek, távoli, elérhetetlen emberek".

Olyan emberekről van szó - tette hozzá Ferenc pápa -, akik nagyon is a "földön jártak, megtapasztalták az élet mindennapjainak nehézségeit, annak sikereivel és kudarcaival együtt, az Úrban találva meg az erőt, amellyel mindig talpra álltak és folytatták útjukat". Ferenc pápa ezeknek a példaképeknek a követésére szólította fel a mai embereket is.

A szentség "ajándék és hivatás" - hangoztatta az egyházfő.

Ferenc pápa halottak napján a Szent Priscilláról elnevezett római katakombákban mutat be misét. A katakombák az első keresztények földalatti temetkezési helyei voltak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×