eur:
394.03
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Vlagyimir Putyin orosz elnök hagyományos évzáró sajtóértekezletet tart a moszkvai Világkereskedelmi Központban 2018. december 20-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Jurij Kocsetkov

Kiderült, milyen volt Vlagyimir Putyin KGB-tisztként

Erkölcsileg szilárd, KGB-s kollégái tiszteletét kiérdemlő embernek írta le a jelenlegi államfő Vlagyimir Putyint egy frissen nyilvánosságra hozott Komszomol-jellemzés - közölte a szentpétervári 78-as hírcsatorna.

A feloldott titkosítású dokumentum szerint Putyin 1975 óta volt tagja az Össz-szövetségi Lenini Kommunista Ifjúsági Szövetségnek (Komszomolnak) a Szovjetunió Állambiztonsági Biztonsági Bizottságánál működő alapszervezetben. A jellemzés az utasításokat végrehajtó, fegyelmezett, lelkiismeretes, a szervezési és a sportfeladatokért felelős munkatársként írta le Putyint.

A szerzők szerint "folyamatosan gyarapította ideológiai és politikai tudását", aktívan képezte magát a kommunista párt oktatási hálózatában, "folyamatosan tökéletesítette szakmai tudását is". Kitértek arra, hogy Putyin szabadidejében sportol, dzsúdóban és szambóban elérte a Szovjetunió mesterfokozatát, és 1976-ban Leningrád bajnoka lett.

A jellemzést Oroszország "északi fővárosának" központi állami levéltára állította ki, több más orosz és szentpétervári vezetőre vonatkozó, nemrégiben hozzáférhetővé tett dokumentummal együtt.

Vlagyimir Putyin 1975 és 1991 között - egyebek között Drezdában - szolgált a KGB-nél, ahonnan alezredesi rendfokozatban szerelt le. Mielőtt 2000-ben elfoglalta országa legmagasabb vezetői tisztségét, 1998. július 25. és 1999. augusztus 9. között az egyik utódszervezetnek, a Szövetségi Biztonsági Szolgálatnak (FSZB) az igazgatója volt.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×