INFORÁDIÓ
2021. szeptember 20. hétfő
Friderika

thaiföld

barlang

mentőakció

Maeszai, 2018. július 11.A thaiföldi kormány sajtóhivatala által közreadott kép néhány barlangból kimentett fiúról a Csiangraj tartománybeli Maeszai kórházában 2018. július 11-én, miután előző nap befejeződött a június 23-án a Tham Luang-barlangban rekedt ifjúsági labdarúgócsapat tagjainak és edzőjüknek a kimentése. A 11 és 16 év közötti gyerekekből, illetve 25 éves edzőjükből álló, 13 fős csoport minden tagját sikerült élve felszínre hozni. (MTI/EPA)

Megnyitják a thaiföldi barlangot, ahonnan kimentették a gyerekeket

Infostart / MTI

November 1-jén megnyílik a látogatók előtt az észak-thaiföldi Tham Luang-barlangrendszer, ahonnan tavaly nyáron kimentették a monszun okozta hirtelen áradások miatt bent rekedt focista gyerekeket - jelentette be szerdán a délkelet-ázsiai ország természeti erőforrásokért és környezetügyért felelős minisztériuma.

A szaktárca nemzeti parkokkal, vadvilággal és növényvédelemmel foglalkozó részlege szerint az elmúlt több mint egy évben a lezárt barlangból eltávolították az összes mentőfelszerelést és a Tham Luang nemzeti park területén is átalakításokat végeztek.

A mentőakciónak egy múzeum is emléket állít,

a barlang bejáratánál pedig bronzszobrot állítottak a 38 éves Szaman Kunannak, a thai haditengerészet volt búvárjának, aki életét vesztette a veszélyes mentési művelet során.

Maeszai, 2018. július 7.
A thaiföldi haditengerészet 2018. július 7-én közreadott felvétele katonákról az esővízzel elárasztott Tham Luang barlangban, az ott rekedt tizenkét diák és edzője kimentésére végzett művelet közben az észak-thaiföldi Csiangraj tartományban fekvő Maeszaiban. A mentőegységek július 2-án találtak rá a június 23-án eltűnt ifjúsági focicsapat tagjaira és edzőjükre a Bangkoktól ezer kilométerre, északra fekvő barlangrendszerben. A mentőmunkálatok során búvárok oxigénpalackokat helyeznek el a barlangban, a több kilométeres, tervezett mentési útvonal mentén. (MTI/EPA/Thaiföldi haditengerészet)
A thaiföldi haditengerészet 2018. július 7-én közreadott felvétele katonákról az esővízzel elárasztott Tham Luang barlangban, az ott rekedt tizenkét diák és edzője kimentésére végzett művelet közben az észak-thaiföldi Csiangraj tartományban fekvő Maeszaiban. A mentőegységek július 2-án találtak rá a június 23-án eltűnt ifjúsági focicsapat tagjaira és edzőjükre a Bangkoktól ezer kilométerre, északra fekvő barlangrendszerben. (MTI/EPA/Thaiföldi haditengerészet)

A turisták reggel 9 órától délután 16 óra 30 percig járhatják be a barlangot.

A thaiföldi ifjúsági focicsapat 12 tagja és edzőjük 2018. június 23-án látogatott el a Bangkoktól 1000 kilométerre fekvő Tham Luang-Khun Nam Nang Non-barlangba. A hirtelen áradás miatt azonban több mint két hétre csapdába estek a barlang egy száraz pontján.

Kiszabadításukra nemzetközi mentőexpedíciót szerveztek tapasztalt barlangi búvárok. A mentőalakulatoknak végül július 10-ig sikerült mindenkit a felszínre hozniuk.

Bangkok, 2019. április 30.
A 2018. június 23-án a thaiföldi Tham Luang-barlangban rekedt ifjúsági labdarúgócsapat, a Thai Wild Boars tagjai és edzőjük, Ekapol Chantawong (k, felül) sajtótájékoztatón vesz részt Bangkokban 2019. április 30-án, ahol bejelentették, hogy az amerikai Netflix online tévészolgáltató vállalat minisorozatot készít a mentőakciójukról. A július 8. és 10. között lebonyolított mentőakció során a 11 és 16 év közötti gyerekekből, illetve 25 éves edzőjükből álló, 13 fős csoport minden tagját sikerült élve felszínre hozni a mentőalakulatoknak.
MTI/EPA/Diego Azubel
A 2018. június 23-án a thaiföldi Tham Luang-barlangban rekedt ifjúsági labdarúgócsapat, a Thai Wild Boars tagjai és edzőjük, Ekapol Chantawong (k, felül) sajtótájékoztatón vesz részt Bangkokban 2019. április 30-án, ahol bejelentették, hogy az amerikai Netflix online tévészolgáltató vállalat minisorozatot készít a mentőakciójukról. MTI/EPA/Diego Azubel

A megmenekült csapat számos tévéműsorban megjelent azóta és a történetből több filmes feldolgozás is készül.

Nyitókép: MTI/EPA
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018