eur:
393.15
usd:
366.94
bux:
66511.18
2024. április 25. csütörtök Márk
Házak romjai között emberek az északnyugat-szíriai Idlíb tartományban fekvő Barisa falu közelében 2019. október 27-én, miután itt amerikai katonák megölték Abu Bakr al-Bagdadit, az Iszlám Állam dzsihadista terrorszervezet vezetőjét. Donald Trump hivatalosan is bejelentette al-Bagdadi halálát.
Nyitókép: MTI/EPA/Jahja Nemah

Végeztek az Iszlám Állam lehetséges új vezetőjével is

Amerikai katonák végeztek az Iszlám Állam nevű terrorszervezet napokban likvidált vezetőjének egyik lehetséges utódjával is - jelentette be Donald Trump amerikai elnök.

"Az imént erősítették meg a hírt, hogy Abu Bakr al-Bagdadi első számú helyettesével amerikai katonák végeztek" - írta Twitter-bejegyzésében Trump, hozzáfűzve, hogy nagy valószínűséggel ez a férfi vette volna át al-Bagdadi helyét a terrorszervezet élén.

"Most ő is halott"

- szögezte le az elnök.

Trump nem nevezte meg a likvidált terroristát, és a Fehér Ház sem pontosította, hogy kiről lehet szó.

A CBS televízió kommentátora arra emlékeztetett, hogy egy külügyi tisztségviselő hétfőn azt jelentette be, hogy vasárnap végeztek Abu al-Haszán al-Muhadzsirral, az Iszlám Állam szóvivőjével. Más elemzők szerint a tunéziai Abu Otman et-Tunsziról, vagy a szaúdi Abu Szaleh ed-Dzsuzraviról, vagy más néven Haddzs Abdalláh-ról lehet szó.

Abu Bakr al-Bagdadival vasárnapra virradóan végeztek amerikai katonák Szíria Idlíb tartományában. Az amerikaiak birtokában lévő DNS-minták alapján 15 percen belül azonosították. Nevük elhallgatását kérő amerikai tisztségviselők hétfőn este azt közölték: al-Bagdadi földi maradványait a tengerbe szórták.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Kapott egy pofont a forint az amerikai adatra

Kapott egy pofont a forint az amerikai adatra

A szerda reggeli erősödést követően délután ismét gyengülni kezdett a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően azonban úgy tűnik, hogy ismét képes magára találni a magyar fizetőeszköz, csütörtök délelőtt még folytatódott az erősödés, a délutáni GDP adatok hatására azonban kapott egy pofont a forint. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.    

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×