eur:
389.33
usd:
362.77
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök, a jobboldali Likud párt vezetője,  Reuven Rivlin államfő és Beni Ganz, az ellenzéki centrista Kék-fehér párt vezetője (b-j) részt vesz a Simón Peresz Nobel-békedíjas néhai izraeli államfő és miniszterelnök emléke előtt tisztelgő rendezvényen Jeruzsálemben 2019. szeptember 19-én. Netanjahu széles egységkormány megalakítására tett javaslatot Ganznak, miután a szeptember 17-i választásokon sem a jobb-, sem a baloldal nem szerzett többséget, és nem tud egyedül kormányt alakítani.
Nyitókép: MTI/EPA/Abir Szultan

Most Beni Ganz próbálkozhat a kormányalakítással

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök visszaadta a kormányalakításra szóló megbízását Reuven Rivlin államelnöknek, aki bejelentette, hogy Beni Ganzot, a centrista Kék-fehér párt elnökét kéri fel az új kabinet megalakítására.

Netanjahu két nappal a rendelkezésére álló 28 nap lejárta előtt telefonon értesítette az államelnök hivatalát a kormányalakításra szóló megbízatás visszaadásáról, miután nem sikerült létrehoznia a 120 tagú kneszetben többséggel rendelkező kormányt.

A Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet értesülése szerint Rivlin már kedden, újabb tanácskozás összehívása nélkül felkérheti Ganzot az új kormány létrehozására, amire huszonnyolc napot kapnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×