eur:
393.85
usd:
367.88
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Turistákat ért baleset a világörökségi helyszínen

A hajdani selyemút mentén fekvő azerbajdzsáni Seki városában turistákra zuhant egy csaknem 500 éves platánfa félméteres vastagságú ága.

Az azerbajdzsáni egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint a balesetben 19 személy sérült meg, többségüket a helyszínen látták el, négy embert azonban súlyos állapotban szállítottak kórházba. A sérültek között hét külföldi - öt szíriai és két orosz - állampolgár van.

A szokatlan baleset vasárnap déltájban történt a Kán palotájának udvarán, ahol egy 1530-ban ültetett keleti platán ága szakadt le a szombat éjszakai vihar nyomán.

A Kaukázus lábánál fekvő történelmi város, Seki központját, benne a Kán palotájával épp egy héttel korábban, az UNESCO világörökségi bizottságának bakui ülésén vették fel a kulturális világörökség listájára. Az óvárost a 18. században építették újjá egy természeti katasztrófa után.

Az óváros északkeleti részén áll a Kán palotája, valamint számos egykori kereskedőház. Seki 18-19. századi virágzását a selyemkészítésnek és -kereskedelemnek köszönhette.

Címlapról ajánljuk

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×