eur:
390.78
usd:
365.46
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Rejtélyes halálesetek Bécsben

Az osztrák rendőrség közölte, hogy a jelek szerint éhen halt az a nő és két lánya, akikre holtan bukkantak rá bécsi lakásukban a hét elején.

A 45 éves anyára és 18 éves ikerlányaira önkormányzati lakásukban bukkantak rá az osztrák főváros Floridsdorf körzetében kedden.

A boncolást követően kiderült, hogy a három nő éhen halt március végén vagy április elején - számolt be Patrick Maierhofer rendőrségi szóvivő.

"Az első toxikológiai vizsgálat nem mutatta ki mérgezés nyomait" - tette hozzá. "A következő hetekben további részletes vizsgálatokra kerül sor."

A nyomozók korábban elmondták, hogy nem találtak betörésre vagy erőszakra utaló jeleket. A hatóságok szerint nem valószínű, hogy a nőket (vagy akár csak az ikerlányokat) bezárták vagy kényszerrel tartották a lakásban. Az elzártan élő, kevés kapcsolattal rendelkező család nem hagyott hátra búcsúlevelet, és élelmiszert sem találtak otthonukban.

A feltételezések szerint a tragédia az anya pszichés betegségével állhat összefüggésben.

A nőnél - aki többször keresett menedéket anyaotthonban -, már évekkel korábban felállították a diagnózist. Hogy ez miként vezethetett az ikerlányok éhhalálához, egyelőre rejtély.

A család nem volt ismeretlen az ifjúságvédelmi hatóságok előtt, miután az iskolaköteles kort elhagyását követően a lányok 2016 őszétől nem látogatták korábbi oktatási intézményüket. A hatóságok tisztázták a helyzetet, és úgy döntöttek, hogy nincs szükség további intézkedésre. Az üggyel foglalkozó illetékesek szerint semmi sem utalt arra, hogy a lányok ártalmas pszichés vagy fizikai befolyás alatt álltak volna.

Címlapról ajánljuk
Nagy Sándor Gyula: latinos hiszti miatt tűnt el négy napra a spanyol kormányfő

Nagy Sándor Gyula: "latinos hiszti" miatt tűnt el négy napra a spanyol kormányfő

Nem mond le hivataláról Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök, aki azt követően helyezte kilátásba távozását, hogy felesége ellen vizsgálat indult egy korrupciós ügyben. Nagy Sándor Gyula, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára szerint ez az ügy egy tízéves, a kormányfő és családja számára rendkívül megterhelő folyamat egyik állomása, ezért négy napra el is csendesedett az ország vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Elképesztő negatív áramár született Magyarországon, ami még komoly problémákhoz vezethet

Elképesztő negatív áramár született Magyarországon, ami még komoly problémákhoz vezethet

Minden idők második legalacsonyabb áramára alakult ki ma a magyar áramtőzsdén a holnapi munkaszüneti napra mínusz 108,16 euró/megawattórás szinten, ami a 6000 MW feletti beépített naperőmű kapacitás, a napsütéses idő és a munkaszüneti nap kombinációja mellett született. Ez, és az elmúlt napokban kialakult mínusz 40-60 euró körüli napközbeni árszintek még komoly következményekkel járhatnak a naperőmű piac egyes szereplői, illetve az ipari energiafogyasztók számára is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×