INFORÁDIÓ 
2019. augusztus 21. szerda
Hajna, Sámuel

németország

baleset

autó

bírság

Sokkoló rendőrségi akció: sokba kerül a fénykép

Sokkoló rendőrségi akció: sokba kerül a fénykép

Infostart

Egy halálos baleset helyszínén fotózó autósokat, köztük egy magyar sofőrt bírságoltak meg a bajor rendőrök, de nem a szokásos módon.

Egy német rendőr megmutatja egy halálos baleset áldozatait azoknak a sofőröknek, akik a tragédia helyszínét fotózták - derül ki a Bayerischer Rundfunk Facebook-oldalán közzétett videóból, amelyet már több mint két és fél millióan néztek meg.

A rendőr az A6-os autópályán előbb egy cseh sofőrt kérdez meg, hogy látni akarja-e a halott embereket egy baleset helyszínén, majd amikor a férfi vonakodni kezd, akkor megkérdezi az egyenruhás, akkor miért fényképezte őket. Végül 128,5 eurós büntetést ró ki rá.

Utána egy, a balesetet szintén a kocsijából, menet közben fotózó magyar sofőrt szállít ki a teherautójából, őt is megpróbálja odavezetni az áldozatokhoz, akik egyébként szintén magyarok voltak. "Nézze meg! Ők is Magyarországról jöttek. Nem akarja látni? Akkor miért készít képeket róluk? A saját országából jöttek. Szégyellje magát" – mondja a rendőr.

A bajor rendőrség az akcióval arra akarja felhívni a figyelmet, hogy a balesetek helyszíne nem játék, hanem a tragikus valóság.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018