eur:
393.55
usd:
364.53
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Egy utas kiválasztja a megvásárolni kívánt bérletet a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) jegy- és bérletkiadó automatájának kijelzőjén a 4-es metró Kelenföldi vasútállomás megállójában 2014. május 8-án.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Ha drágának találja a magyar buszbérletet...

London, Dublin, Auckland, és sehol nincs Budapest, ha a havi összvonalas bérleteket árát nézzük.

A Portfolio a Statista felmérése alapján azt nézte meg, hogy melyik városokban a legdrágább a tömegközlekedés, a teljesárú havi bérletek díjait összehasonlítva. A tömegközlekedési árak kialakításához a hálózat fenntartási költségein túl a fizetőképes keresletet is figyelembe kell venni, így nem véletlen, hogy azon városok kerültek az élre, ahol egy kiterjedtebb hálózat mellé magas életszínvonal és magas jövedelmek társulnak.

Így kerülhetett az első helyre London, ahol közel 180 dollár, vagyis mintegy 52 ezer forintba kerül egy havi bérlet. A dobogó második fokára az ír főváros került, majd Új-Zéland legnépesebb városa, Auckland következik. Mindkét városban nagyjából 35 ezer forintba kerül az említett bérlet. Ezt olyan országok városai követik, mint Japán, USA, Ausztrália és Kanada, de a top 12-be Európából még Amszterdam és Frankfurt is befért, előbbi 29 ezer, utóbbi nagyjából 28 ezer forintos bérletárakkal.

Budapesten a teljes árú havi BKK-bérlet 9500, Debrecenben 6600, Szegeden és Miskolcon 7000 forint.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×