INFORÁDIÓ 
2019. december 14. szombat
Szilárda

tömegközlekedés

bérlet

ár

london

legdrágább

Egy utas kiválasztja a megvásárolni kívánt bérletet a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) jegy- és bérletkiadó automatájának kijelzőjén a 4-es metró Kelenföldi vasútállomás megállójában 2014. május 8-án.

Ha drágának találja a magyar buszbérletet...

Infostart

London, Dublin, Auckland, és sehol nincs Budapest, ha a havi összvonalas bérleteket árát nézzük.

A Portfolio a Statista felmérése alapján azt nézte meg, hogy melyik városokban a legdrágább a tömegközlekedés, a teljesárú havi bérletek díjait összehasonlítva. A tömegközlekedési árak kialakításához a hálózat fenntartási költségein túl a fizetőképes keresletet is figyelembe kell venni, így nem véletlen, hogy azon városok kerültek az élre, ahol egy kiterjedtebb hálózat mellé magas életszínvonal és magas jövedelmek társulnak.

Így kerülhetett az első helyre London, ahol közel 180 dollár, vagyis mintegy 52 ezer forintba kerül egy havi bérlet. A dobogó második fokára az ír főváros került, majd Új-Zéland legnépesebb városa, Auckland következik. Mindkét városban nagyjából 35 ezer forintba kerül az említett bérlet. Ezt olyan országok városai követik, mint Japán, USA, Ausztrália és Kanada, de a top 12-be Európából még Amszterdam és Frankfurt is befért, előbbi 29 ezer, utóbbi nagyjából 28 ezer forintos bérletárakkal.

Budapesten a teljes árú havi BKK-bérlet 9500, Debrecenben 6600, Szegeden és Miskolcon 7000 forint.

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018