INFORÁDIÓ 
2019. június 17. hétfő
Alida, Laura

egyesült államok

lövöldözés

menesztés

Leváltották a seriffet a parklandi lövöldözés miatt

Infostart

A parklandi lövöldözés elégtelen kezelése miatt felmentette hivatalából Broward megye seriffjét floridai kormányzó.

Ron DeSantis republikánus kormányzó szerint Scott Israel seriff "nem megfelelő választ adott" a Miamitól északra fekvő Broward megyében található Parkland iskolájában tavaly februárban elkövetett ámokfutásra, és nem ez volt az első eset, amikor kudarcot vallott.

"A seriff több alkalommal is kudarcot vallott és gyönge vezetői képességekről tett tanúbizonyságot. Nem tudta megvédeni a floridaiakat és a turistákat 2017-ben sem, a Fort Lauderdale nemzetközi repülőterén történt tragikus lövöldözés idején sem" - olvasható a kormányzó közleményében.

DeSantis kormányzó álláspontja szerint ez a két eset is bizonyítja a seriff alkalmatlanságát és azt, hogy elhanyagolta a feladatait. "Az áldozatok családjai megérdemlik a felelősök elszámoltatását" - fogalmazott. A kormányzó Coral Springs város nyugalomba vonult volt rendőrfőnökét, Gregory Tony őrmestert nevezte ki a megye új seriffjének.

Tavaly februárban Parkland város egyik középiskolájában az egyik volt diák, a 19 éves Nikolas Cruz lövöldözni kezdett, 17 embert megölt és többeket súlyosan megsebesített. Az intézmény területén ugyan voltak rendőrök, de a félautomata fegyverrel lövöldöző - mint később kiderült mentális beteg - ámokfutót nem sikerült időben megfékezniük. Scott Israel seriffet nem találták, ő jóval a tragédia után került elő. A szintén Miami közelében fekvő Fort Lauderdale repülőterén 2017 januárjában lövöldözött a 26 éves Esteban Santiago. Ámokfutásának öt halálos áldozata volt, s csupán azért nem több, mert a fegyveréből kifogyott a lőszer. A korábban Irakban szolgált Santiagót az alaszkai Nemzeti Gárdától mentális problémái miatt szerelték le.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018