eur:
393.82
usd:
367.82
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Sérültet kísérnek, miután feltehetőleg gázszivárgás okozta robbanás történt egy párizsi pékségben 2019. január 12-én. Többen megsérültek, a légnyomás autókat borított fel és ablakokat tört be.
Nyitókép: Yoan Valat

Három halottja van a párizsi gázrobbanásnak

Két tűzoltó és egy spanyol turista az áldozat, sok a sérült, kilenc embert válságos állapotban vittek kórházba. Valószínűleg gázrobbanás történt.

Hatalmas robbanás történt Párizs 9. kerületében, egy Trevise utcai pékségben történt, egysaroknyira a Folies-Beregere színháztól. Az eddigi információk szerint gázszivárgás okozta a detonációt, amelynek már három halottja is van.

Az a két tűzoltó halt meg, akit éppen a gázszirvárgás miatt hívtak a helyszínre. Harmadik társukat két és fél órás mentőakcióval szabadították ki a romok alól.

Párizs, 2019. január 12.
Mentők és tűzoltók a helyszínen, miután feltehetőleg gázszivárgás okozta robbanás történt egy párizsi pékségben 2019. január 12-én. Többen megsérültek, a légnyomás autókat borított fel és ablakokat tört be.
MTI/EPA/IAN LANGSDON
Párizs, 2019. január 12. Mentők és tűzoltók a helyszínen MTI/EPA/IAN LANGSDON

A harmadik áldozat egy spanyol turist, egy nő, aki a férjével együtt volt Párizsban. A spanyol külügyminisztérium közölte, hogy a sérültek között is van egy spanyol állampolgár.

A legfrissebb hatósági összesítések szerint kilenc súlyos és 37 könnyebb sérültje van a robbanásnak.

A detonáció nagy erejére utal, hogy felborultak és lángra lobbantak a közelben parkoló gépkocsik, kitörtek a távolabb lévő épületek ablakai is keretestül. Épülettörmelék és üvegszilánkok borították el az utcát.

A robbanás idején a pékség zárva volt. Rémy Heitz párizsi ügyész szerint a detonációt gyaníthatóan gázszivárgás okozta, de a nyomozás még tart. A rendőrség lezárta az utcát, és evakuálta az embereket a környékbeli épületekből.

Kétszáznál több tűzoltó és mintegy száz rendőr érkezett a baleset helyszínére, amelyet felkeresett Édouard Philippe miniszterelnök, Christophe Castaner belügyminiszter és Anne Hidalgo párizsi polgármester is.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×