INFORÁDIÓ 
2019. június 17. hétfő
Alida, Laura

párizs

robbanás

gázszivárgás

Párizs, 2019. január 12. Sérültet kísérnek, miután feltehetőleg gázszivárgás okozta robbanás történt egy párizsi pékségben 2019. január 12-én. Többen megsérültek, a légnyomás autókat borított fel és ablakokat tört be. MTI/EPA/Yoan Valat

Három halottja van a párizsi gázrobbanásnak

Infostart

Két tűzoltó és egy spanyol turista az áldozat, sok a sérült, kilenc embert válságos állapotban vittek kórházba. Valószínűleg gázrobbanás történt.

Hatalmas robbanás történt Párizs 9. kerületében, egy Trevise utcai pékségben történt, egysaroknyira a Folies-Beregere színháztól. Az eddigi információk szerint gázszivárgás okozta a detonációt, amelynek már három halottja is van.

Az a két tűzoltó halt meg, akit éppen a gázszirvárgás miatt hívtak a helyszínre. Harmadik társukat két és fél órás mentőakcióval szabadították ki a romok alól.

Párizs, 2019. január 12.
Mentők és tűzoltók a helyszínen, miután feltehetőleg gázszivárgás okozta robbanás történt egy párizsi pékségben 2019. január 12-én. Többen megsérültek, a légnyomás autókat borított fel és ablakokat tört be.
MTI/EPA/IAN LANGSDON
Párizs, 2019. január 12. Mentők és tűzoltók a helyszínen MTI/EPA/IAN LANGSDON

A harmadik áldozat egy spanyol turist, egy nő, aki a férjével együtt volt Párizsban. A spanyol külügyminisztérium közölte, hogy a sérültek között is van egy spanyol állampolgár.

A legfrissebb hatósági összesítések szerint kilenc súlyos és 37 könnyebb sérültje van a robbanásnak.

A detonáció nagy erejére utal, hogy felborultak és lángra lobbantak a közelben parkoló gépkocsik, kitörtek a távolabb lévő épületek ablakai is keretestül. Épülettörmelék és üvegszilánkok borították el az utcát.

A robbanás idején a pékség zárva volt. Rémy Heitz párizsi ügyész szerint a detonációt gyaníthatóan gázszivárgás okozta, de a nyomozás még tart. A rendőrség lezárta az utcát, és evakuálta az embereket a környékbeli épületekből.

Kétszáznál több tűzoltó és mintegy száz rendőr érkezett a baleset helyszínére, amelyet felkeresett Édouard Philippe miniszterelnök, Christophe Castaner belügyminiszter és Anne Hidalgo párizsi polgármester is.

Nyitókép: Yoan Valat
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018