eur:
393.73
usd:
365.39
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Drámai a helyzet Moszkvában a vihar után

Tizenegyen életüket vesztették és több tucatnyian megsérültek egy Moszkván és az elővárosain hétfőn átvonuló vihar következtében - közölték az orosz főváros egészségügyi hatóságai.

Az emberek halálát az óránként 80 kilométeres sebességű széllökések által kidöntött néhány fa és egy buszmegálló összeomlása okozta az orosz főváros északkeleti, központi és északnyugati kerületeiben. Több mint félszáz sérült részesült orvosi ellátásban, köztük gyerekek.

A kidőlt fák, oszlopok és reklámszerkezetek sok helyen parkoló autókat rongáltak meg. A vihar következtében

18 ezren maradtak áram nélkül.

Az ítéletidő zavarokat okozott a vasúti közlekedésben, de az Interfax hírügynökség úgy értesült, hogy a repülőterek fennakadás nélkül fogadják és indítják a járatokat.

A rendkívüli helyzetek minisztériuma szerint a régióban legkevesebb háromszáz fa pusztult el. Számos épület, így a belügyminisztérium tetőszerkezete megrongálódott és az Iszvesztija című lap szerint összedőlt egy toronydaru is. Szergej Szobjanyin polgármester közölte, hogy Moszkva összes mentőszolgálatát készültségbe helyezték, a kárelhárítás és a romeltakarítás elkezdődött.

A RIA Novosztyi azt jelentette, hogy kidőlt fenyők torlaszolták el Dmitrij Medvegyev miniszterelnök Gorki-9 rezidenciájának parkolóját. Az épületegyüttesben a kormányfővel tárgyaló spanyol üzletemberek és újságírók rekedtek benn.

A meteorológusok szerint a viharban a szokásos havi csapadékmennyiség egyharmada hullott ki.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Letarolta Magyarországot a Temu, és nincs ki megállítsa

Letarolta Magyarországot a Temu, és nincs ki megállítsa

Nem sok magyar internetező lehet már, aki ne hallott volna a Temuról, a kínai webshopról, amely pár hónapja robbant be a hazai e-kereskedelmi piacra és mostanra az egyik legnagyobb szereplővé vált. Az agresszív terjeszkedés és a szürreálisan alacsony árak komoly felzúdulást idéztek elő az online kiskereskedelmi szegmensben, akkorát, hogy már a Gazdasági Versenyhivatal is vizsgálódik a cégnél. De vajon hogy képes fennmaradni a Temu anyacége, mikor nagy valószínűséggel minden – egyelőre ingyenes – szállításon pénzt veszít, mekkora lehet a részesedése itthon, és mi lesz az áfával, amit a vásárlásaink után kell befizetniük a magyar államkasszába. Ezeknek jártunk utána a Portfolio Checklist különkiadásában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 29. 09:45
2024. március 29. 09:00
×
×
×
×