eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Donald Trump bármire hajlandó

Donald Trump bármire hajlandó

A békefolyamat újraindítását sürgette a palesztinok és az izraeliek között Donald Trump amerikai elnök keddi betlehemi látogatásán, a Palesztin Hatóság ellenőrizte területen.

A palesztin elnökkel közösen tartott sajtótájékoztatón Donald Trump amerikai elnök megdicsérte a palesztinokat az Izraellel folytatott biztonsági együttműködésért és terrorellenes lépéseikért, de azt is hozzátette, hogy "nem tud gyökeret ereszteni a béke ott, ahol elfogadják az erőszakot".

Donald Trump közölte, hogy bármit kész megtenni a palesztinok és az izraeliek közötti béke elérése érdekében, majd kitért arra is, hogy Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök és Mahmúd Abbász palesztin elnök is megígérte neki, hogy ők is mindent elkövetnek ebben az ügyben.

Az amerikai elnök kiemelte, hogy

Washington "készen áll a béke álmának megvalósítására" a zsidó, a muzulmán és a keresztény gyerekek számára.

Hozzátette, hogy szerinte az izraeli-palesztin béke kikövezheti az utat a nagyobb béke számára a térségben és a nagyvilágban.

Mahmúd Abbász hangsúlyozta elkötelezettségét a békés megoldás mellett, és kifejtette, hogy a kétállami megoldást támogatja, vagyis az önálló Palesztina létrejöttét az 1967-es vonalak mentén. Kijelentette, hogy a palesztinoknak nem a zsidó vallással, hanem a megszállással és a Ciszjordániában létrehozott izraeli telepekkel van problémájuk. Elmarasztalta az izraeli telepeseket, valamint Jeruzsálemet, mert nem ismeri el a palesztin államot.

A két elnök eleinte zárt ajtók mögött, négyszemközt tárgyalt, majd szakértők bevonásával egy nagyobb fórumon is megbeszéléseket folytattak, ahogy ez hétfőn Jeruzsálemben, az izraeli vezetéssel is történt.

A palesztinokkal tartott tárgyalásai után Donald Trump visszatért Jeruzsálembe, ahonnan Olaszországba utazik tovább, hogy Ferenc pápával találkozzon a Vatikánban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×