eur:
393.84
usd:
367.9
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Mégsem olyan fontos a fal Trumpnak?

Donald Trump amerikai elnök fontolgatja a mexikói határra tervezett fal megépítésének elhalasztását - mondta Kellyanne Conway, az elnök tanácsadója a Fox televízió kedd reggeli műsorában.

Conway leszögezte ugyan, hogy az amerikai-mexikói határra ígért fal megépítése változatlanul fontos az elnök számára, de

megépítése elcsúsztatható szeptemberre, vagy akár még a jövő év elejére is,

addig pedig szerinte "okos technológiákkal" biztosítható a határ védelme. Conway nem indokolta meg az elnök álláspontjának megváltozását, de a Bloomberg hírügynökség információi szerint Donald Trump azért dönthetett így, mert most elsősorban azokra a kongresszusi egyeztetésekre koncentrál, amelyekkel a végrehajtó hatalom, vagyis a kormányzat működtetéséhez szükséges költségvetésben állapodnak meg. Ha ugyanis ebben az ügyben nem sikerül megállapodni, akkor még a hét végén - pénz hiányában - várhatóan leáll a kormányzati hivatalok egy része.

Donald Trump egyébként hétfőn este, konzervatív újságírókkal találkozva, már felvetette a falépítés elhalasztását. Erről a találkozón résztvevő egyik televíziós újságíró, Trey Yingst, a jobboldali One America News tévécsatorna munkatársa Twitter-bejegyzésében nyilvánosan is beszámolt. Demokrata párti törvényhozók, akiknek voksára szükség van a kormányzati hivatalok bezárásának elkerüléséhez szükséges költségvetés megszavazásához, amerikai sajtóhírek szerint azt remélik, hogy szavazataikért "cserében" Trump elnök elhalasztja a falépítést. Ezt a várakozást erősíti meg Nancy Pelosi, a képviselőház demokrata párti frakcióvezetője közleménye, amelyben a kaliforniai politikus üdvözli Donald Trump készségét a falépítés elhalasztására. Pelosi szerint egyébként kétpárti az egyetértés abban, hogy a falépítésről további törvényhozói egyeztetések szükségesek.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×