eur:
393.87
usd:
364.86
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Magyarics: Theresa Maynek három oka is van az előrehozott választásra

Magyarics: Theresa Maynek három oka is van az előrehozott választásra

Akár a 2019-es határidő után is folytatni lehet a Nagy-Britannia uniós kilépéséről folytatott tárgyalásokat - mondta az Eötvös Loránd Tudományegyetem docense az InfoRádió Aréna című műsorában. Magyarics Tamás arról is beszélt, hogy milyen okai voltak Theresa May brit kormányfőnek az előrehozott választások kezdeményezésére.

Ha nem sikerül időben lezárni a tárgyalásokat Nagy-Britannia Európai Unióból való kilépéséről, a 2019-es határidő után is folytatódhatnak az egyeztetések, ugyanis meg lehet hosszabbítani azokat – jelentette ki az Eötvös Loránd Tudományegyetem docense az InfoRádió Aréna című műsorában.

Magyarics Tamás szerint a főbb témák ezek lesznek:

  • állampolgárok jogai
  • brit befizetés – ugyanis az EU jelenleg 60 milliárd eurót vár, és Londonnak a kilépés után is fizetnie kell.

A június 8-ra kiírt, előrehozott választás kampányában a nagyobb pártok részéről a korábbi politikájuk folytatására lehet számítani – vélekedett a szakértő. A Munkáspárt azt hangsúlyozza, hogy több pénzt szánjanak az egészségügyre és az oktatásra, míg a konzervatívok nyitni próbálnak az alsó középosztály és a munkásosztály felé az adó- és nyugdíjpolitikával.

A választás eredményétől függően újra

napirendre kerülhet a skót függetlenség kérdése is

– emelte ki Magyar Tamás.

Az ELTE docense szerint Theresa May brit miniszterelnöknek három oka is van arra, hogy előrehozott választást rendezzenek a szigetországban.

  • A közvélemény-kutatók jelentős tory-fölényt mutatnak
  • Theresa May legitimitást szeretne
  • A Brexit-tárgyalásoknak 2019 tavaszára kellene befejeződniük, és a következő brit választást 2020 tavaszán tartották volna, vagyis ekkor még a Brexit utáni bonyolult tárgyalások zajlottak volna. Sok lett volna a kettőt együtt menedzselni.
KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×